Zimonjić završio reprezentativnu karijeru

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.11.2017.
19:34
Izvor: Beta

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić potvrdio odluku koju je doneo na početku sezone na izmaku.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić objavio je danas da posle 23 godine završava s nastupima za tenisku selekciju.

"Kao što sam najavio na početku sezone, ovo mi je bila poslednja sezona igranja za Dejvis kup reprezentaciju. Ove godine sam prihvatio da budem selektor igrač i nadao sam se da ćemo uspeti da dođemo do još jedne salatare i da se tako oprostim. Na žalost nismo bili u punom sastavu, Đoković i Tipsarević su bili povređeni, a Troicki je isto imao problema i nismo učestvovali u najjačem sastavu protiv Francuza", rekao je Zimonjić.

Nekada prvi teniser sveta u dublu kazao je da nema za čim da žali u reprezentativnoj karijeri.  

"Imao sam prilike da učestvujem na svim takmičenjima vezano za reprezentaciju, osvojili smo dva Svetska prvenstva u Dizeldorfu, osvajači smo Dejvis kupa, finalisti Dejvis kupa, imali smo puno interesantnih i lepih mečeva kod kuće pred našom publikom, za mene je naravno uvek bila velika čast i zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju i pomoći timu da dođe do što boljih rezultata i većeg broja pobeda", rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije.

Zimonjić je kazao da je ponosan što je imao prilike da igra sa četiri, pet različitih generacija u reprezentaciji i podsetio da je propustio samo dva duela od 1995. godine.

"Imam izuzetno puno lepih uspomena svih ovih godina, a isto tako i teških trenutaka koje smo zajedno delili sa našim narodom i vernim navijačima. Njihova podrška nam je uvek puno značila, kako kod kuće tako i na gostovanjima u drugim zemljama širom sveta. Ipak je izuzetno naporno na ovom nivou biti selektor i igrač, sedeti na klupi prvog dana na dva singl meča koji se igraju na tri dobijena seta i posle toga da igram, izuzetno je teško. Ove godine sam uspeo da pobedim sa Viktorom u dublu protiv Rusije i Španije, bila su to izuzetno naporna dva dana u oba sustreta za mene. Nije lako izdržati sve to, naročito sada u 41. godini. Procenio sam da ću najviše moći da pomognem timu kao selektor. Vreme je da još igrača dobije šansu da igra za reprezentaciju. Dobro je novo pravilo ITF-a za sledeću godinu, po kom će biti pet igrača u timu i svaki od njih će moći da igra", rekao je Zimonjić.

Ovaj 41-godišnji teniser kazao je da mu je najlepša uspomena iz Dejvis kupa osvajanje popularne "salatare" 2010. godine.

"Time smo postali prvaci sveta, a doček koji smo imali isped Skupštine grada je stvarno nešto što svaki sportista želi, priželjkuje i nada se da će uspeti. Mi smo ostvarili za nas mnogo veliki uspeh i imali tu privilegiju da podelimo to sa našim navijačima. Radi se o tome da smo imali sreće da oba finala igramo kod kuće, pred domaćom publikom, što je velika stvar. Koliko je značilo nama igračima verujem da je i publici bilo lepo da nas bodre i zajedno sa nama proslave ovako veliki uspeh reprezentacije", zaključio je selektor Dejvis kup tima Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 17.11.2017
00:08

OGROMNO HVALA NA SVEMU KRALJU

avatar
Thursday, 16.11.2017
23:15

Крај једне велике каријере... Огромно хвала на свему Ненаде !!!

avatar
DeXy \'92
Thursday, 16.11.2017
23:11

Hvala na svemu