Zimonjić i Lajović zadovoljni rezultatom protiv Indije

Autor: Beta Beta
petak 14.09.2018.
20:43
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjć rekao je danas da je zadovoljan vodjstvom od 2:0 protiv Indije, posle prvog dana takmičenja u plej-ofu za ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

"Na papiru je drugačije, ali na terenu nije bilo nimalo lako. Laslo (Djere) je ostvario prvu pobedu u reprezentaciji, u trećem nastupu, a prethodno je igrao protiv Conge i Kverija. Danas je on bio favort, ali nije bilo lako, teški setovi, pogotovo prva tri. Nijanse su prevagnule, ali zasluženo je pobedio. Ovo je jako važna pobeda za njega", rekao je Zimonjić za RTS.

Teniseri Srbije poveli su danas u Kraljevu sa 2:0 protiv Indije, pošto su pobede ostvarili Laslo Djere i Dušan Lajović.

Prvi poen Srbiji doneo je Laslo Djere, pobedom protiv Ramkumara Ramanatana sa 3:6, 6:4, 7:6, 6:2, a drugi poen Lajović, pošto jepobedio Prajneša Gunesvarana sa 6:4, 6:3, 6:4.

"Dušan (Lajović) je od početka do kraja vodio igru, nijednog trenutka pobeda nije dolazila u pitanje. Imao je prednost na početku svakog seta. Možda je u nekim situacijama mogao sebi da olakša, ali pobedio je sa 3:0. Prezadovoljan sam rezultatom posle prvog dana", naveo je Zimonjić.

U subotu je od 15 časova na programu meč dublova, a najavljeno je da će igrati Nikola Milojević i Danilo Petrović protiv Rohana Bopane i Šrirama Baladžija.

"Maksimalno smo se pripremali i uigravali. Dubl je najveći izazov, pogotovo što je Danilu prvi nastup za reprezentaciju, a Nikoli drugi. Biće teško, igraju protiv Bopane i Baladžija, sa kojim je igrao ranije. Oni su blagi favoriti, ali ovaj rezultat je olakšavajuća okolnost. Verujem da mogu da iznenade, odlično su se pripremali, a ja ću im taktički pomagati za vreme meča. Najvažnije je da daju sve od sebe, da se bore. Potrebna im je samo podrška", rekao je Zimonjić.

Teniser Dušan Lajović rekao je da je zadovoljan pobedom.

"Meč nije bio lak kao što je izgledalo. Nisam bio na najvišem nivou, ali borio sam se za svaki poen. Pokušao sam da mu stavim do znanja da neće moći da mi parira, a to sam i uspeo da ostvarim. Nisam se previše istrošio. Čestitam Laslu Djereu na pobedi", rekao je Lajović posle meča za RTS.

On je rekao da mladi dubl igrači mogu opušteno da udju u sutrašnji meč.

"Bilo bi idealno da pobedimo u dublu. Oni imaju dobar i mnogo iskusniji dubl. Nemamo pritisak da moramo da pobedimo, za razliku od njih, možemo opušteno da udjemo u taj meč. Mislim da momci mogu da pobede", naveo je Lajović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke