ZASTRAŠUJUĆE Nadalove brojke! Ovo nikad niko neće dostići?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2020.
18:18
Izvor: Sportske.net

Neverovatno! Kako je moguće da neko OVAKO dominira?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Pokušavao je Novak godinama da ga u inostranim medijima tretiraju na isti način kao Federera i Nadala, ali od danas će to biti još teže, pošto su Federer i Nadal prvi teniseri u istoriji koji su stigli do brojke od 20 osvojenih Gren Slem trofeja.

Nema sumnje da će se taj podatak uvek isticati, šta god da Nole bude uradio do kraja karijere. Uvek će biti ''ali Rodžer i Rafa su prvi stigli do brojke od 20 trofeja''. Pogotovo što se to dogodilo u 2020. godini, što daje dodatnu simboliku svemu tome...

A ono što je Nadal postigao na Rolan Garosu, tek je posebna priča.

Brojke ne da su neverovatne, nego prosto zastrašujuće - trinaest puta je osvajao ovaj turnir, svako od 13 finala je dobio, a protiv Federera i Đokovića ima neverovatan skor na ovom turniru - 13:1 je ukupan rezultat protiv njih dvojice.

Ukupan broj njegovih pobeda u mečevima na ovom turniru je trocifren, a četiri puta je osvajao turnir bez ijednog izgubljenog seta. Tako je bilo i ovoga puta...

Iz ove perspektive deluje da niko nikada neće moći da nadmaši ove brojke ''Kralja šljake''.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Sunday, 11.10.2020
19:13

Sve stoji, ali sta onda sa Novakovim brojkama na ostalim podlogama? Nadal je zver, ali on van sljake nije toliko dobar kao Djokovic na ostalim podlogama. I to je cinjenica, ali je mnogi zanemaruju samo da bi imali argument vise u izdizanju ove dvojice u odnosu na Noletq.

avatar
JC\'90
Sunday, 11.10.2020
18:29

Najbolji ikad. Da su ga zaobisle teske povrede bio bi ispred Federera po osvojenim Gren Slemovima.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
18:37

Posle Djokovica.

avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 11.10.2020
18:47

Realno gledano, vise sam fan Rodzera ali Nadal je daleko najtalentovaniji i najbolji teniser koji je igrao. Čovjek je u karijeri imao barem 10 ozbiljnih povreda i pauza , skoro svake godine ne igra drugi dio sezone radi povreda. Da su ga koljena služila kao Novaka i Rodzera ja potpisujem da bi sad bio već na 26-27 grend slem titula. Momak je počeo dominirati sa 18 godina. Niti jedan od ovih nije iz prvog pojavljivanja na nekom grend slemu osvojio isti. Ozbiljna mašina.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
18:28

Ona pobeda 3:0 iz 2015. je jedna od najvaznijih Novakovih pobeda ikada iako tada nije osvojio RG.