Zašto se Dimitrov nije testirao u Zadru, ovo mu je bio izgovor?

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.06.2020.
09:54
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Nove informacije stižu iz Zadra posle prekida Adrija Tura.

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Dešavanja u Zadru i dalje su glavna tema u teniskoj javnosti širom sveta. Novak Đoković je na meti brojnih kritika, kao organizator ovog turnira, jer je, između ostalog, učesnike vodio i u noćne provode, organizovao i fudbalske utakmice, igrao i košarku u Zadru sa njima...

Sve je to tada izgledalo kao pravi spektakl, a onda se u jednom trenutku pretvorilo u košmar, kada je Grigor Dimitrov tek po odlasku u Monako, nepun sat uoči finala u Zadru, potvrdio da je pozitivan na koronavirus.

Mnogima nije jasno zbog čega Dimitrov nije testiran ranije, još dok nije otputovao iz Zadra, a odgovor je dala predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Prema njenim rečima, Dimitrov im je rekao da ima - sunčanicu!

''Na žalost, dogodio nam se Dimitrov, tvrdio je da ima sunčanicu, inače bismo ga testirali i izolovali. U celini gledano, nismo imali puno vremena, a ni više novca da možemo angažovati dodatne ljude.

Možda su napravljene i neke sitnije greške, ali ideja je bila dobra. U Zadru smo imali igrače za koje inače treba platiti 10 miliona evra da bi se doveli, bila je to prilika koja nam se možda više nikad neće ukazati'', izjavila je Babić, a prenosi ''Večernji list''.
-
baner 9

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke