Zašto je sada lakše osvojiti sva četiri Gren Slema? Federer ima odgovor

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.03.2019.
14:37
Izvor: Sportske.net

Švajcarac objasnio razliku između tenisa nekad i sad.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Posle trijumfa na US Openu, pa onda na Vimbldonu i Australijan Openu, Novak Đoković će na Rolan Garosu imati priliku da po drugi put u karijeri osvoji sva četiri Gren Slem turnira u nizu.

Ali, najtrofejniji teniser današnjice Rodžer Federer smatra da je to sada lakše učiniti nego što je to bio slučaj pre tridesetak i više godina.

U intervjuu za ''Sport 360'' objasnio je i zbog čega tako misli.

''Nije tajna da je u današnje vreme daleko lakše učiniti to nego što je pre bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Rafi, meni, ili bilo kojem drugom igraču. Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije.

Ranije ste imali izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila neverovatno velika, pa je bilo veoma teško učiniti ono što je Borg uradio, kada je nanizao Rolan Garos i Vimbldon.

Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to nije neophodno da bi osvojio Vimbldon", izjavio je Federer.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blackmamba24
Thursday, 21.03.2019
16:36

Pre si imao Rodika kao protivnika sad imas Noleta pa te i razumem sto pricas ovo

avatar
jv
Thursday, 21.03.2019
16:32

On se našao da to kaže. On koji do pojave Nadala nije imao ozbiljnu konkurenciju. Pa on je igrao tenis u vremenu Hjuita, Hasa, Moje, Ferera, Grosžana, Rodika, Korie, Nalbandijana i Safina i on kaže da je danas, u ovakvoj konkurenciji lakše?! Tu priču neka prodaje klincima koji nisu gledali tenis pre njega i koji se ne sećaju 90-tih kada su igrali Kurijer, Edberg, Lendl, Beker, Štih, Agasi i Sampras. E tada je trebalo pobediti 3 ili 4 tenisera svetske klase da uzmeš samo jedan Gren Slem.

avatar
Man united
Thursday, 21.03.2019
16:00

Убише те комплекси, матори!

avatar
Poznavalac
Thursday, 21.03.2019
15:54

Ima istine u ovome što kaže Federer..

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 21.03.2019
15:49