Zašto je Nole najbolji?

 • Autor: Miloš Marković

 • 09. februar 2012.

 • 13:05

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Zato što je uvek nasmejan, šarmantan, raspoložen, odličan domaćin i još bolji sportista koji na najbolji način reprezentuje svoju zemlju.

Dva dana nakon što je i zvanično proglašen za najboljeg sportsitu sveta, Novak Đoković ugostio je medije u teniskom centru na Dorćolu gde je govorio o svojim planovima za 2012. godinu, ali i svojim neostvarenim željama.

Osvajanjem Austraijan Opena Nole je uspešno započeo tenisku godinu u kojoj su mu prioriteti Rolan Garos i naravno Olimijske Igre.

„Prošle godine sam se nekako usresređivao na svaki turnir i pokušavao da na svakom od njih pružim maksimum. To je rezultiralo neverovatnim nizom koji se upravo završio na Rolan Garosu.“

„Ove godine ću više pažnje usmeriti pripremama za taj turnir, zato što je on jedini koji nisam osvojio. Uz Olimpijadu, Rolan Garos mi je najveći prioritet u ovoj godini.“ ističe Nole.

Đoković je za nešto više od godinu dana ostvario ogroman napredak, sazreo je i postao neprikosnoveni kralj teniske igre u ovom trenutku.

„Ja verujem da je to rezultat dugogodišnjeg rada i truda jer mi je u prošlosti nedostajala ta emotivna stabilnost u određenim trenucima.“

„Tri godine za redom sam bio broj 3, nisam imao snage za taj korak više, Nadal i Federer su me u 90% slučajeva zaustavljali. Sada se situacija promenila, sada sam uspevao da budem taj koji osvaja više gren slemova, koji je dominantniji i to je pre svega mukotrpan rad. Najveća promena je bila u glavi. Sada izlazim na teren sa mnogo više samopouzdanja, imam samouverenost i želju da budem dominantna u svakom meču i imam tu dozu arogancije na terenu.“ rekao je Nole.

Velika odricanja i trud da stigne gde je sada, uzimaju danak. Zgusnut raspored i velike obaveze smanjile su šanse da Đoković ove sezone zaigra u Dejvis Kupu.

„To je jedino timsko takmičenje u našem pojedinačnom sportu, gde mi, uz Olimpijadu, možemo da predstavljamo pre svega svoju zemlju, pa sebe. Zato je svima nama veliko zadovoljstvo što možemo da igramo za Srbiju i zaista je pivilegija igrati pred domaćom publikom.“

„Jako mi žao što nisam mogao da igram u Nišu, jer sam željno isčekivao da se Dejvis Kup igra van Beograda. Što se tiče ove godine, biće jako teško, jer mi je rasproed takav da mi ostvalja prostora samo za Olimpijadu gde želim da osvojim medalju za Srbiju. Konačnu odluku o Dejvis Kupu ću za sada morati da odlažem, jer ne mogu ništa da obećam.“ ističe Đoković.

Iako je već napomenuo da velika odricanja koja nosi život profesionalnog tenisera ne predstavljaju problem, postoji ipak nešto za čime „tuguje“.

„Skijanje je jedina stvar za kojom stvarno žalim, što nisam imao priliku da se takmičim na par trka u veleslalomu kao skijaš. Sada je to veće nemoguće.“ rekao je Nole.

Ipak, svoju ljubav prema ovom zimskom sportu iskazuje kad god mu se za to ukaže prilika. Već će sutra biti na Kopaoniku sa prijateljima, naravno ako ga mama pusti.

„U Srbiji nisam bio dva i po meseca.“

„Slobodan period želim da iskoristim na skijanju. Majka ipak nije za to, kaže hladno je. To su neke familijarne rasprave, mislim da će popustiti i da ću moći da odem sutra sa društvom.“ šali se Nole.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari