Za Noleta je odmor završen, a Australijan Open je već spremio sjajnu najavu! Da li će u Melburnu ispisati istoriju?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
09:18
Izvor: Sportske.net

Novogodišnje praznike najbolji teniser sveta će provesti radno, ali ono najbolje tek sledi u januaru.

Epa/Christophe Petit-Tesson
Epa/Christophe Petit-Tesson

Povezane vesti

Učešćem na egzibicionom ''Mubadala Openu'' u Abu Dabiju, koji počinje danas, Novak Đoković završava zimsku pauzu.

On će na ovom turniru nastupiti sutra u polufinalu, a rival će mu biti bolji iz duela Dominika Tima i Karena Hačanova, koji se sastaju danas od 15 časova. Dva sata ranije sastaće se Čung i Anderson, a bolji iz tog duela ide na Rafaela Nadala u polufinalu.

A dok čekamo početak tog turnira, Australijan Open je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavio Novakovu najavu prvog Gren Slema u 2019. godini.

Turnir koji je Novak šest puta osvajao u karijeri počinje 14. i traje do 27. januara, a ukoliko ponovo trijumfuje, Srbin će ući u istoriju kao teniser sa najviše trijumfa na Australijan Openu.

On je to i danas, ali u društvu Roja Emersona i Rodžera Federera, koji su takođe po šest puta osvajali Melburn.

''To što igram tenis proizilazi iz osećanja i ljubavi koje gajim prema ovom sportu. Kada sam na terenu želim da se koncentrišem na ono što se dešava u sadašnjem trenutku i kako mogu da dobijem meč.

Pokušavam da usmerim svu neophodnu energiju u ono što želim da uradim na terenu. Očekujem uvek najviše od sebe, bio sam u sitauaciji da šest puta podignem trofej na ovom turniru, pa mi to daje dovoljno razloga da verujem da mogu da učinim ponovo'', poručio je Đoković u najavi koju možete da vidite u prilogu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke