Vimbldon - Četvoro Srba na terenu u ponedeljak

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.07.2018.
09:47
Izvor: Sportske.net

Danas počinje treći Grend slem u sezoni, a na terenu ćemo videti četvoro srpskih predstavnika.

Epa/Hannah Mickay
Epa/Hannah Mickay

Povezane vesti

Prvog dana Vimbldona imaćemo četvoro predstavnika u singlu, od čega trojicu u konkurenciji muškaraca i Aleksandru Krunić kod žena.

Prvi će na teren Filip Krajinović koji od 12 časova i 30 minuta počinje svoj meč prvog kola protiv Čileanca Nikolasa Žarija. Taj meč će biti odigran na terenu broj 15.

Nešto kasnije, tačnije od 14 časova, na Centralnom terenu počinje okršaj Rodžera Federera i Dušana Lajovića. Duci nije mogao da dobije težeg rivala na startu ali će ujedno imati veliku čast da u prvom kolu odmeri snage sa osmostrukim šampionom Vimbldona.

Zanimljivo je da su prošle godine Federer i Lajović takođe igrali u prvom kolu, pa će tako srpski teniser danas imati priliku da se revanšira legendarnom Švajcarcu.

Pola sata nakon pomenutog duela svoj meč prvog kola počinje Aleksandra Krunić. Najbolja srpska teniserka igra drugi meč na terenu broj 7 protiv Medison Brengl iz Sjedinjenih Američkih Država.

Laslo Đere stiže u London pravo iz Milana gde je osvojio Čelendžer, ali neće imati vremena za odmor.

Teniser iz Srbije igraće protiv Italijana Paola Lorencija na terenu broj 11. Njihov meč je treći na programu a takmičenje na pomenutom terenu počinje u 12 časova i 30 minuta. Očekuje se da Đere i Lorenci počnu oko 16 časova.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković još danas ima slobodan dan, a prvi meč protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena odigraće u utorak. Satnica će naknadno biti određena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke