Vilijamsova će tek sada pobesneti nakon reakcije ITF!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.09.2018.
20:21
Izvor: Beta

Bura se ne stišava.

EPA-EFE/DANIEL MURPHY
EPA-EFE/DANIEL MURPHY

Povezane vesti

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da su odluke sudije finalnog meča u ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu SAD Karlosa Ramosa u skladu sa pravilima, kada je kažnjavao američku teniserku Serenu Vilijams.

Vilijams je tokom finala US opena u subotu nazvala Ramosa "lopovom", pošto joj je oduzeo poen jer je slomila reket, upozorio je da je prekršila pravila o "koučingu" i oduzeo joj gem posle žestokih uvreda koje mu je uputila.   

Titulu je osvojila Naomi Osaka iz Japana pobedom od 6:2, 6:4, a organizatori su kaznili Vilijams sa 17.000 dolara zbog kršenja tri pravila.

Ona je posle meča rekla da je seksistički to što joj je oduzet gem, pošto se to u muškoj konkurenciji nikada ne bi dogodilo.

ITF je saopštio da se Ramos u svakom trenutku ponašao profesionalno.

"Jasno je da će ovaj incident izazvati debatu. U isto vreme, važno je setiti se da je gospodin Ramos obavljao svoj posao u skladu sa pravilima. Njegove odluke su u skladu sa pravilima i potvrdjene su kroz odluku US opena da se kazni gospođa Vilijams za tri prekršaja"
, navodi se u saopštenju ITF.

Osvajačica 23 grend slema ima podršku Svetskog udruženja teniserki, VTA.

"VTA veruje da ne bi trebalo da postoje razlike u standardima tolerancije za emocije koje izraze žene i emocije koje izraze muškarci. Mi ne verujemo da je to urađeno", rekao je izvršni direktor VTA Stiv Sajmon.

Vilijams na kraju meča nije želela da se rukuje sa Ramosom. Ona je kao finalistkinja US opena zaradila 1,85 miliona dolara i kazna će joj biti odbijena od te nagrade.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mires
Tuesday, 11.09.2018
14:49

Auu kazne...:-)
kompleksi...kompleksi....

avatar
bagra
Monday, 10.09.2018
21:18

Oprala je ova mala, moze da se zali kolimo hoce.

avatar
Nerealno realan
Monday, 10.09.2018
21:11

Iako nisam ljubitelj americkih sportista, Serena JESTE jedna od najvecih ikada u ovom sportu, i po mom misljenju, nije smela ovako da reaguje. Kada su se Federer ili Nadal ovako ponasali?
Od kada se vratila posle porodjaja se istripovala totalno da je ona jedina majka na svetu i kako je njoj tesko itd.. Morala je biti dostojanstvena u porazu kao sto je i u pobedama.