Viktor se prejeo pred meč sa Dimitrovim?!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.05.2016.
20:59
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je meč protiv Grigora Dimitrova na Rolan Garosu bio jako naporan za njega.

Beta/AP Photo/Valentina Petrova
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Povezane vesti

Viktor je u razgovoru sa srpskim novinarima u Parizu priznao da je zbog svoje greške morao da "pusti" prvi set.

"Napravio sam veliku grešku. Rekli su nam da mečevi neće početi pre jedan sat i da će kiša trajati do dva-tri. Kiša je stala u 12.45, a ja sam u 12.40 završio ručak i to sam mnogo pojeo. Bio sam baš usporen, nisam dobro ni svario ručak, tako da sam taj prvi set 'izbrisao' i iskoristio ga za zagrevanje", rekao je Troicki.

Troicki je danas posle preokreta pobedio Dimitrova u pet setova, 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3. Srpski reprezentativac je 24. na ATP listi, a Dimitrov je 36.

"Definitivno nisam imao lakog protivnika, možda i najtežeg u prvom kolu, jer je on prvi posle nosilaca. Znao sam da neće biti lako, ali sam znao i da nema mnogo samopouzdanja i da mogu da dugo izdržim mečeve i da mogu da preokrenem. Naporan meč, nije bilo lako. Uslovi nisu odgovarali ni meni ni njemu, bilo je zaista jako sporo", objasnio je Troicki.

Drugi "reket" Srbije u drugom kolu igra protiv Dušana Lajovića, što će biti njihov prvi susret.

"On je ranije imao uspeha u Parizu i definitivno mu odgovaraju uslovi. Mislim da će biti interesantan meč. Činjenica je da smo dobri drugari i to je malo čudno za mene i verovatno za njega. Daću sve od sebe, i ja sam igrao ranije dobro ovde. Nadam se najboljem, moram da igram dobro da bih pobedio", rekao je Troicki.

Srpski reprezentativac je kazao da još ne zna da li će igrati u Dejvis kupu protiv Britanije u julu u Beogradu.

"Iskreno, nisam odlučio šta će biti za taj meč. Sigurno nam znači i želimo da pobedimo. Imamo sjajne igrače, ko god da igra može da pobedi. Posle ovoga idemo na travu, a posle na beton. Prijavio sam i Vašington i Toronto, koji su odmah nakon Dejvis kupa. Videću još. Ne mogu ništa da tvrdim, ali jako je gust raspored. Najvažnije je da pobedimo", rekao je Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke