Veliko srce Novaka Đokovića, donacija od 33.5 miliona

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.04.2018.
13:42
Izvor: Beta

Deca će biti presrećna.

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Fondacija srpskog tenisera Novaka Đokovića doniraće 33,5 miliona dinara za otvaranje vrtića u Prnjavoru nadomak Šapca, saopšteno je danas.

Ovo će biti prva i jedina ustanova za smeštaj i obrazovanje dece uzrasta od tri do šest i po godina u ovom mestu.

Sporazumom o saradnji, koji su danas potpisali predstavnici fondacije i grada Šapca, predviđeno je da će u narednom periodu, za potrebe projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo", biti uradjena prenamena starog doma zdravlja.

Posle potpune rekonstrukcije, opremanja i adaptacije ovaj objekat moći će da primi do 150 mališana iz ovog, ali i obližnjih mesta.

"Postavićemo novo igralište i obezbedićemo opremu neophodnu za rad sa mališanima. Novootvoreni vrtić delom će funkcionisati kao školica života.

Deca će učiti po najmodernijim školskim programima, a za vaspitače će biti organizovane redovne obuke i seminari, kako bi stalno unapredjivali svoje znanje",
rekla je rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković Gorana Džudža Jakovljević.

U Prnjavoru živi oko 4.000 ljudi. To ukazuje, kako napominje Džudža, na veliki broj roditelja i mališana, kojima je vrtić neophodan.

"Prepoznali smo veliki značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu. Zbog toga ćemo se potruditi da, zajedno sa partnerima, u najkraćem mogućem roku obezbedimo moderan i potpuno opremljen prostor, u kojem će mališani iz Prnjavora, ali i obližnjih mesta moći da uče i razviju svoj pun potencijal", dodala je ona.

Predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić istakao je da je realizacija projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo" od izuzetnog značaja za taj grad.

Direktorka šabačke Predškolske ustanove Naše dete Sandra Mićić, u čijem će sklopu biti i nov vrtić u Prnjavoru, istakla je da donacija Fondacije "Novak Đoković" predstavlja veliku podršku za porodice i zajednicu iz ovog i okolnih sela.

Stručno usavršavanje za zaposlene, planirano ovim projektom je značajno, a kako kaže Mićićeva, sveukupni uslovi za rani razvoj dece neće se razlikovati od gradske sredine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
somborac77
Thursday, 05.04.2018
16:05

Sve je ovo u redu i zasluzuje pohvale za ucinjeno delo ali svi bi prvo trebali da se zapitaju pre nego toliko velicate humana dela...Koje ovde donator da li Novak ili njegova fondacija???Fondaciju mozda( verovatno) vodi Novak ali pare nisu njegove-nego fondacija prikuplja tudje pare iz raznih donacija i preusmerava za nesto gde misle da ce biti za opste dobro.

avatar
prike
Friday, 06.04.2018
08:45

Zahvaliti se treba, ko god da daje.

avatar
Bergkamp10
Friday, 06.04.2018
11:37

kako te nije sramota to napisati?

avatar
rosen.manutd
Thursday, 05.04.2018
15:52

Za svoju zemlju kako kad je sport u pitanju tako i stvari kao ove uradio vise nego politicari. Kako ljudi mogu da ga pljuju i napadaju. Nole Srbine samo se vrati na stare staze kad je igra u pitanju i zatcori usta kriticarima.

avatar
Gorčilo
Thursday, 05.04.2018
14:01

Veliki Nole. Sve bih čini mi se dao da podigne još jedan trofej na Vimbldonu ili Rolan Garosu.

avatar
Thursday, 05.04.2018
13:54

i posle mu zameraju što ne plaća porez...sramota

avatar
Stevan Mikša
Thursday, 05.04.2018
14:27

Ma nemam reci za takve. Covek je za ssvoju zemlju uradio vise nego bilo koja javna licnost u poslednjih 100 godina. A dive se nekim ,,estradnim umetnicima''. Njima ne komentarisu za porez po drustvenim mrezama. Ali Nole im smeta.