Uslovi nehumani, Novak po starom!

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.01.2018.
08:43
Izvor: Beta

Gael Monfis se dobro borio, ali nikada u karijeri nije dobio Novaka. Moraće da sačeka novu priliku...

EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA
EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Francuza Gaela Monfisa u četiri seta, 4:6, 6:3, 6:1 i 6:3.

Djoković je posle dva sata i 45 minuta došao do 15. pobede u isto toliko duela s Monfisom.

Srpski teniser će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa koji je sa 6:4, 6:2 i 7:6 (2) pobedio Tomasa Smičeka iz SAD.

Ramos-Vinjolas je 22. na ATP rang-listi i do sada su se on i Djoković sastali četiri puta, a srpski teniser ima maksimalan učinak u duelima sa Špancem.

Meč izmedju Djokovića i Monfisa igran je po izuzetno toplom vremenu, pa su se obojica tenisera prilično mučila na terenu, čija je temperatura prelazila 60 stepeni. Monfis se bolje snašao na početku duelu u tim uslovima i stigao do prednosti od 3:0, uz dva brejka prednosti. Djoković uspeo da uzvrati i dodje do izjednačenja, ali je Francuz već u narednom ponovo oduzeo servis srpskom teniseru i poveo s 4:3.On je stečenu prednost sačuvao do kraja tog perioda, iako je Djoković imao dve brejk šanse da dodje do 4:4, ali u tome nije uspeo.Francuz je posle dobijenog prvog seta delovao iscprljeno, a Djoković je podigao nivo igre. Do jedinog brejka u drugom setu srpski teniser došao je u osmom gemu, a već u narednom stigao je do izjednačenja - 1:1.Nastavak susreta u potpunosti je pripao Djokoviću, koji je brzo i lako dobio treći set sa 6:1.

Monfis je izmedju drugog i trećeg seta zatražio medicinsku pomoć usled umora i blage vrtoglavice, što je bilo primetno u trećem setu kada je osvojio samo jedan gem.Kako je meč odmicao, vremenski uslovi su bili delimično prijatniji. Monfis je delimično povratio igru, ali je Djoković bio bolji rival, pa je u kao i u drugom setu do brejka došao u osmom gemu. Djoković je potom umalo propustio priliku da završi meč na svoj servis, pošto je Monfis imao brejk loptu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i na kraju dodje do pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke