US Open - Novak nezadrživ, čekamo Federera!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.09.2018.
22:14
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je danas bez izgubljenog seta savladao Žoaa Souzu.

Epa/Justin Lane
Epa/Justin Lane

Povezane vesti

Šesti nosilac na poslednjem Grend slem turniru sezone plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) savladao Portugalca Žoaa Souzu.

Novak Đoković je još jednom morao da odrađuje posao po teškom vremenu i to je u određenim momentima napravilo probleme srpskom teniseru.

Pored teških uslova za igru Novak je naspram sebe imao i raspoloženog rivala koji je pokazao najbolju partiju u mečevima sa srpskim teniserom.

Đoković je prvi set dobio rutinski, sa dva brejka u trećem i devetom gemu završio je posao za nepunih 40 minuta i napravio dobar uvod jer je nastavak meča doneo mnogo iskušenja.

Tokom drugog seta Žoao Souza odigrao je odličan tenis. Prvi je stigao do brejka ali je Nole na vreme uzvratio i dodao gas u finišu čime je praktično prelomio meč.

U pauzi između drugog i trećeg seta Novak je na kratko otišao do svlačionice, a već nakon prvog gema obavestio je sudiju da želi pomoć doktora.

Po završetku trećeg gema trećeg seta Novak se povukao u svlačionicu, ali nakon iskorišćenog medicinskog tajmauta nije bilo jasno u čemu je problem i šta ga je mučilo.

Baš kao i u drugom setu Đoković u završnici dodaje gas, u osmom gemu vezuje četiri savršene bekhend paralele i pravi brejk. Na kraju ritinski dovršen posao i trijumf koji Novaka vodi u četvrtfinale do potencijalnog duela sa Federerom.

Ukoliko Švajcarac savlada Džona Milmana u četvrtfinalu US Opena gledaćemo novi teniski klasik između Švajcarca i Srbina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 04.09.2018
01:10

A sad ga oderi,Novace

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 03.09.2018
23:11

Тако је, Ноле! До титуле!

avatar
Rise up
Monday, 03.09.2018
22:32

Sledi finale pre finale sa Federerom. Idemo po titulu Novace!!!