US Open – Jelena bolja u srpskom derbiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.08.2014.
21:53
Izvor: Sportske.net

Jelena Janković nije imala previše problema u prvom kolu US opena nakon što je savladala treću najbolje plasiranu srpsku teniserku u ovom trenutku, Bojanu Jovanovski sa 6:2 i 6:3 po setovima.

Beta/AP Photo/Al Behrman
Beta/AP Photo/Al Behrman

Povezane vesti

Jelena Janković je odlično počela ovogodišnji US open, verovatno njen omiljeni gren slem, pošto je u prvom kolu savladala takođe našu teniserku, Bojanu Jovanovski, sa 2:0 u setovima.

Sjajno je deveti nosilac u ženskoj konkurenciji počela ovaj meč, povela je odmah sa 4:0, koristila je svoje brejk lopte za razliku od Bojane koja nije iskoristila tri u prvom setu. Kasnije je prvi set mirno privela kraju, bilo je 6:2 nakon što je Jelena iskoristila drugu set loptu.

Bojana je uspela da se pribere pred kraj prvog seta, pa je u drugi ušla nešto sigurnije, manje je grešila, a kao posledica toga držala je svoj servis, ali samo do 5. gema u ovom setu.

Tada je Jelena uspela ponovo da ''uzme servis'' Bojani, odmah nakon toga je povela sa 4:2, pa je plasman u drugo kolo već tada bio na vidiku.

Pitanje pobednika je bilo rešeno u 9. gemu drugog seta, kada je Jelena po drugi put brejknula Jovanovsku i tako je izbacila iz daljeg takmičenja na poslednjem gren slemu ove sezone.

U drugom kolu Jankovićeva se sastaje sa Tsvetlanom Pironkovom, bugarskom takmičarkom, koja je u prvom kolu bila bolja od Italijanke Knap sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke