Upozorenje - "Metoda ugradnje veštačkog kuka kod Mareja može imati KATASTROFALNE posledice!"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 26.10.2019.
11:02
Izvor: Sportske.net

Endi Marej ne bi trebalo da se bavi tenisom.

Epa/Lynn Bo Bo
Epa/Lynn Bo Bo

Povezane vesti

Endi Marej je osvojio titulu, prvu posle 2017. godine. Slavio je u Antverpenu nekadašnji prvi teniser sveta u konkurenciji Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Njegov povratak tenisu je bio upitan imajući u vidu da ima veštački kuk, ali čudo se dogodilo i on je čak i osvojio jedan turnir.

Naravno da neće nikada ponovo biti na poziciji broj 1 i da neće biti u stanju da parira najboljim teniserima sveta, pa su mnogi postavili pitanje da li ima svrhe da ponovo igra tenis jer može da ugrozi svoje zdravlje.

Jedan od onih koji se to pitaju jeste poznati hirurg, Hanes Ruder, koji je i direktor bolnice u Cirihu.

"Nisam očekivao da bi Marej mogao dostići ovaj nivo nakon ugradnje veštačkog kuka. To je nemoguća misija i on mnogo rizikuje. Operacija kojoj se podvrgnuo poznata je pod nazivom "birmingemsko podmlađivanje kuka". U Švajcarskoj se ova metoda takođe primenjuje, ali sa katastrofalnim posledicama. Te proteze traju mnogo kraće nego kod drugih metoda jer su katastrofalne po telo. Kretanja unapred su veoma štetna, naglo stajanje takođe, pa profesionalni sportisti mogu imati velike probleme. Ovo je metoda koju nikome ne preporučujem", rekao je direktor bolnice u Cirihu za "Blik".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke