"U kući Federera, Mirka nosi pantalone!"

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.11.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Ne baš korektno, engleski mediji komentarišu odnos Federera i njegove žene Mirke za koju tvrde da povlači konce u životu verovatno najboljeg tenisera svih vremena. Kako Mirka vodi glavnu reč?

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Ako je Rodžer Federer "predsednik" svetskog tenisa, Mirka Vavrinec je prva dama.

Buka posle sukoba Federera sa zemljakom Vavrinkom koji je reagovao na provokacije iz lože legendarnog tenisera, ponovo je u prvi plan stavila Mirku.

Ova nekadašnja teniserka je "prva dama" svetskog tenisa, stoji iza Rodžera u svakom segmentu karijere, zli jezici kažu da bi prestao da igra da nije Mirke, koja smatra da je posao iznad svega.

Ona se posvetila Federeru, "Dejli mejl" piše da kontroliše njegovu karijeri do najsitnijih detalja koji uključuju imidž i oblačenje.

Na pitanje da li joj je žao zbog sopstvene karijere, ona je odgovorila u jednom od retkih intervjua.

"Moje vreme tek dolazi", konstatovala je Slovakinja koja je sa roditeljima emigrirala u Švajcarsku. Upoznali su se na Olimpijskim igrama u Sidneju, Mirka je bila veoma ambiciozna, jednom je u Hrvatskoj kao početnica igrala čak turnir, iako su u toku bila ratna dejstva.

Federer dok ona nije stala uz njega nije uspevao da talenat iz juniorskih dana prenese u profesionalni tenis, gubio je dobijene mečeve, mnogi kažu da mu je nedostajala čvrsta figura koju teniseri nađu gotovo uvek u roditeljima. Njegovi nisu ni strogi, niti su se mešali, kada je Mirka preuzela komandu sledilo je ono što ga je načinilo verovatno najboljim teniserom u istoriji.

Imaju četvoro dece, kada je rođen drugi par blizanaca, Federer je mislio da odustane od prolećnog turnira u Rimu, Mirka ga je poslala na Masters.

"Ništa ne prolazi bez nje, veoma je dobro organizovana, voli da kaže da jedino ona razume Rodžera, zna koliko je tenis odricanje, ali je spremna da živi sa tim",
rekao je jedan insajder.

Njihov brak nije glamurozan, Mirka čvrsto stoji na zemlji, nadgleda sve, i ne voli svetlost reflektora niti posebno luksuzan živor. Postoje mnogi koji tvrde da je naučila u detinjstvu da ceni i novac i žrtvu, a želi da vaspita decu da se sama bore za sve.

Time se tumači i to što je napravila protiv Vavrinke, ona jednostavno želi da njen muž pobedi i ne treba je zbog toga osuđivati.

A priče da je ona ta koja nosi pantalone?

Nekorektne su, tim pre što i sam Federer kaže da ne bi nikada postao tako dobar na terenu da nije bilo Mirke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke