Troickom žao zbog Ducija, a sad mora na rivala koga nikada nije pobedio!

Autor: Beta Beta
sreda 25.05.2016.
21:03
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da je srećan zbog plasmana u treće kolo Rolan Garosa, ali da mu je žao što je Dušan Lajović morao da preda meč.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Troicki se danas plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto mu je Lajović predao meč zbog povrede.

"Krivo mi je što nismo odigrali meč do kraja, žao mi je Ducija, ali sam srećan što sam u trećem kolu", rekao je Troicki novinarima u Parizu.

Lajović je predao meč posle dva sata i pet minuta igre, pri rezultatu 6:7, 6:3, 6:0 za Troickog.

"Obojica smo teško ušli u meč, nismo igrali baš najbolji tenis. Na početku je on bio dosta bolji, igrao je ofanzivnije i dobro je pogadjao. Potom sam se malo opustio, došao sam sebi i uspeo da preokrenem, ali sam zaista katastrofalno servirao ceo meč. Mučio sam se sa tim, jer kad mi ne ide prvi servis ne osećam se najbolje u igri", rekao je Troicki.

Teniseri su u prvom setu napravili po dva brejka, a 81. na svetu Lajović dobio je set u taj-brejku sa 7:4.

"Opustio sam se posle prvog seta, pritisak je nestao. Osećao sam ulogu favorita, bio je mali pritisak jer igram protiv Ducija prvi put. U drugom setu sam se opustio i krenuo da igram malo bolje, pogadjao sam udarce koje nisam u prvom setu, igrao sam agresivnije, drugi set sam zasluženo dobio... U trećem sam već video pad kod njega, video sam da nešto nije u redu", rekao je Troicki.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je bio bolji od Argentinca Gvida Pelje sa 3:2.

"Simona nikad nisam dobio, zaista mi ne odgovara, zato sam malo više navijao za Pelju", rekao je Troicki uz osmeh i dodao da je Simon sjajan momak i da su dobri prijatelji.

"On stiže sve, neigodan je, može da trči beskonačno... Čak i kada igraš agresivno moraš do kraja da ga dokusiriš agresivnom igrom, a to meni do sada nije uspevalo. I kad sam igrao dobro opet nisam uzeo set protiv njega. Ima igrača koji ti odgovaraju i koji ti ne odgovaraju", naveo je Troicki.
 
Dušan Lajović je naveo da je meč predao jer su ga uhvatili grčevi početkom trećeg seta.

"Grčevi su me uhvatili početkom trećeg seta. Krenuli su u levoj, pa u desnoj nozi.... Nije bilo smisla nastavljati, nisam mogao da igram, niti bi to ličilo na nešto", rekao je Lajović.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

lajovic

"Bolje što sam našem igraču predao nego nekom strancu", naveo je Lajović.

Na novinarko pitanje otkud grčevi posle samo dva odigrana seta, Lajović je odgovorio da taj problem imao već nekoliko puta.

"To je taj problem koji se javlja već nekoliko puta. Mislio sam da sam to rešio, ali izgleda da nisam. Nisu bili kratki poeni, ali sat i po igre nije razlog da se telo zamori. Sve je u glavi. Bio sam stegnut u prvom setu, osećao sam pritisak, a onda je više snage potrebno za kretanje, za sve...", rekao je Lajović.

"Treba da nađem rešenje za taj mentalni pritisak koji sam sebi namećem", dodao je Lajović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke