Troicki razočarao u Bazelu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.10.2015.
17:29
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je već na startu turnira u švajcarskom Bazelu.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Viktor Troicki je danas u prvom kolu ovog turnira vodio veliku borbu sa petnaest mesta slabije rangiranim francuskim teniserom Adrijanom Manarinom, ali je i pored vođstva u setovima, a onda i dve meč lopte, na kraju doživeo poraz.

Njihov duel je trajao dva i po sata, a Manarino je slavio sa 2-1, po setovima 4-6, 7-5 i 7-6 (7-3).

U prvom setu igralo se gem za gem, sve do vođstva Troickog od 5-4, posle čega je srpski teniser uspeo da napravi brejk i tako osvoji set rezultatom 6-4.

Srpski teniser je loše započeo drugi set, imao je brejk zaostatka, ali je to brzo anulirao i onda, pri vođstvu od 5-4 imao dve meč lopte, međutim tu priliku nije iskoristio i od tog trenutka je njegov ''brod počeo da tone''.

Manarino ne samo da je osvojio taj gem, već i preostala dva do kraja seta, a u trećem je posle ravnopravne borbe presudila bolja koncentracija francuskog tenisera u taj-brejku za preokret i plasman u drugo kolo.

Od srpskih tenisera na ovom turniru ostao je još samo Dušan Lajović, koji se u glavni žreb plasirao kroz kvalifikacije i koji će u utorak u prvom kolu odmeriti snage sa 36. teniserom sveta Aleksandrom Dolgopolovim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke