Troicki ispao posle tročasovnog trilera

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.06.2016.
17:55
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je sa ovogodišnjeg Vimbldona posle tročasovne borbe sa Špancem Albertom Ramosom-Vinjolasom.

Beta/AP Photo/KirstyWigglesworth
Beta/AP Photo/KirstyWigglesworth

Povezane vesti

Nakon tročasovne borbe u pet setova sa Špancem Albertom Ramosom-Vinjolasom, srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u drugom kolu trećeg ovogodišnjeg Grend slema.

Srpski teniser poražen je rezultatom 3:2 (3:6, 6:3, 6:3, 2:6, 6:3) u meču koji je završen burnom reakcijom Viktora Troickog zbog sudijske odluke koja je dovela do meč poena za Španca Vinjolasa.

U njihovom drugom međusobnom duelu Španac je do pobede došao posle dva sata i 54 minuta igre.

Ramos-Vinjolas će se u trećem kolu Vimbldona sastati s boljim iz duela između Francuza Rišara Gaskea i Španca Marsela Granoljersa-Pujola.

Meč drugog kola Vimbldona obeležila je žustra svađa Troickog sa sudijom u poslednjem gemu meča.

Od početka meča viđena je velika borba. Prvi do brejk lopte stigao je Španac u trećem gemu, ali je Troicki uspeo da sačuva svoj servis, a potom u šestom gemu oduzme servis 36. teniseru na ATP listi. Troicki je stečenu prednost sačuvao do kraja, pa je posle 39 minuta igre poveo s 1:0 u setovima.

U drugom setu viđeno je manje uzbuđenja, obojica tenisera bili su znatno sigurniji na svoj servis, osim kada je u četvrtom gemu došlo do pada u igri Troickog, što je Ramos-Vinjolas iskoristio, napravio brejk i tako stekao nedostižnu prednost za izjednačenje - 1:1.

Španac je agresivno igrao na početku trećeg seta, odmah je došao do brejka, a Troicki je u tim trenucima počeo mnogo da greši. Ramos-Vinjolas je lako čuvao svoje servise, da bi u devetom gemu po drugi put u tom periodu oduzeo servisrpskom teniseru.

Gotovo isti scenario viđen je u četvrtom setu, samo u drugom smeru. Troicki je s dva brejka u tom periodu stigao do izjednačenja u setovima i odveo meč u odlučujući period.

Obojica tenisera su lako osvajali svoje servis gemove sve do same završnice, da bi Španac u osmom gemu stigao do brejka, pa je došao u situaciju da servira za plasman u treće kolo.

U devetom gemu, pri rezultatu 30:30 linijski sudija viknuo je aut za prvi servis, a glavni sudija Damijano Torela napravio je korekciju.

Takva odluka iznervirala je Troickog, koji je počeo da se svađa i vređa glavnog sudiju. Torela ga je zbog toga opomenuo, ali to ništa nije promenilo na terenu. Ramos-Vinjolas je iskoristio prvu meč loptu i izborio plasman u treće kolo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coa
Thursday, 30.06.2016
18:05

Gospodin koji misli da ce na olimpijskim igrama, posto ove godine nema ATP bodova za ucesce, igra za kikiriki a ne za Srbiju....