Trideset i kusur, a i dalje na vrhu, Novak objasnio zbog čega!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.11.2019.
20:13
Izvor: Sportske.net

Srbin ide na još jedan trofej, a cilja i povratak na čelo ATP tura.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u nedelju kreće u pohod na poslednji trofej u sezoni, na ATP tur finalu u Londonu.

On se nalazi u grupi "Bjern Borg" zajedno sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom i Mateom Beretinijem, a jasno je stavio do znanja da želi povratak na prvo mesto ATP liste.

"Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspem godinu da završim na prvom mestu. biće fantastično. Imam veliki motiv", kazao je Đoković.

Navijači jedva čekaju neverovatne okršaje, poput onog u finalu Vimbldona kada je Novak pobedio Federera nakon 12:12 u petom setu i taj-brejka.

"Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije. Pokušavam da 'odigram' meč u svojoj glavi pre izlaska na teren. Nisam mogao da predvidim takav scenario, ali uvek sebe zamišljam kao pobednika."

"Uz tu snagu volje, morate imati snagu koja dozali iz vaše mentalne i emocionalne strane. Za mene je to večita bitka unutar mene, veće i od one koja se dešava spolja. Nisu razne situacije na terenu to što te povređuje već kako se ti iznutra nosiš sa tim situacijama, kako ih prihvataš, kako ih preživljavaš", dodao je Novak.

Đoković, Federer i Nadal su i dalje dominantni u svetu tenisa bez obzira na činjenicu da su svi prevalili 30. godinu.

"Jedan drugog činimo jačim, zahtevamo jedan od drugog da napredujemo u igri. Njih dvojica su verovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u istoriju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više", zaključio je Đoković.

Novak će u nedelju 10. novembra od 14 časova igrati prvi meč u singlu, a protivnik mu je Mateo Beretini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke