Teniseri traže finansijsku pomoć: "Tenis neće preživeti!"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.04.2020.
19:43
Izvor: Sportske.net

Možete li da verujete u ovako nešto?

Epa/Tibor Illyes
Epa/Tibor Illyes

Povezane vesti

Teniserka iz Gruzije Sofija Šapatova govorila je medijima o teškom životu tenisera koji nisu među najboljima na svetu.

Ona je istakla da praktično preživljava zbog koronavirusa i pokrenula je peticiju da ITF pomogne teniserima koji ne mogu da plaćaju račune.

"Razgovarala sam s mnogim teniserima, neki od njih ne znaju kako će ovaj mesec platiti stanarinu. Peticijom ništa ne zahtevam, ona je samo način da se čuje naš glas, da privučemo pažnju ITF-a. Plaćamo kazne za sve, kad napravimo nešto na terenu ili kad prekasno otkažemo nastup, oni su na neki način naši vlasnici", rekla je Šapatova.

"Ogromna je razlika između top 50 tenisera i teniserki u odnosu na ostale. Ali to je 100 ljudi, a na ATP i WTA je više od 3000 ljudi. Ako 50% njih bude moralo odustati od tenisa zbog ovoga, mislim da tenis neće preživeti.

Znam da je većina novca na velikim turnirima, ali i na malima se prodaje puno toga, imamo strimove, uživo rezultati, tu su i arbitri koji žele napredovati u hijerarhiji, organizatori turnira... Vrhunski igrači su sjajni za promociju tenisa, ali i preostalih 96,5% nas je važno, gradimo taj sport i moramo postojati da bi on opstao", rekla je ona.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke