Tenise, slab si za Đokovića!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.07.2018.
20:21
Izvor: Sportske.net

Novak pričao na terenu, poslao je i poruku rivalima da želi da osvoji ovaj Vimbldon kao nikada pre.

EPA-EFE/NIC BOTHMA
EPA-EFE/NIC BOTHMA

Povezane vesti

Odlično je krenuo najbolji srpski teniser na ovom Vimbldonu.

Danas je u okviru prvog kola najpriznatijeg svetskog teniskog turnira uspeo da savlada Tenisa Sandgrena sa 6:3, 6:1 i 6:2.

Novak je želeo što pre da završi današnji meč, smetao mu je i vetar u toj nameri, i na kraju je uspeo da stigne do drugog kola možda i lakše nego što se očekivalo.

Dvanaesti nosilac na ovom turniru je solidno servirao, a njegov protivnik je bio loš kada bi mu loptica išla na bekhend, što je Novak koristio u svakom trenutku kada je mogao.

U sva tri seta je srpski teniser lako dolazio do brejkova, a u trećem je čak sebi dozvolio i jedno opuštanje pošto je izgubio gem na svoj servis pri rezultatu 3:0. Upravo je treći set bio taj u kom je američki teniser pustio ruku, ali kasno je bilo da se napravi nešto protiv nekada najboljeg tenisera na svetu.

Drugi servis Sandgrena je bio očajan danas, za razliku od Novakovog, i to je jedan od faktora koji je bio najviše primetan u današnjoj pobedi Srbina.

Ono što svakako moramo napomenuti jeste nerviranje Novaka Đokovića čak i u situacijama kada je imao prednost u gemovima, poslao je jasan znak koliko mu je stalo da osvoji ovaj turnir.

U narednom kolu igraće protiv pobednika meča Andreozi-Zebaljos.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke