Svi smo se preznojili, ali ništa od finala, Novak izgubio dobijen treći set!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.11.2020.
18:06
Izvor: Sportske.net

Kakav meč Novaka Đokovića i poraz.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

U okviru polufinala završnog masters turnira u Londonu Novak Đoković je zaustavljen u polufinalu pošto je bolji od njega večeras bio Dominik Tim sa 2:1 u setovima, bilo je 7:5, 6:7 (10) i 7:6 (5).

Kao što smo i očekivali, nije bilo previše šansi ni za jednog, ni za drugog tenisera za brejk u prvom setu, obojica su dobro servirali, sve do rezultata 5:5.

Tada je Novak Đoković slabije servirao, Tim je iskoristio tada jedinu brejk-loptu koju je imao u prvom setu, poveo sa 6:5 i kasnije bez problema dobio prvi set.

Nije se moglo primetiti da je Novak Đoković izgubio prvi set, pošto je dobro krenuo u drugi i odlično je reagovao na pritisak.  

Novak je bio taj koji se prvi susreo sa brejk-loptom, ali je dobrom igrom preokrenuo stvari na svoju stranu. U osmom gemu pri rezultatu 3:4 Novak je imao šansu, ali je i ona propuštena.

Mirisalo je na brejk, imao je Novak i dve set lopte, a onda se Tim vratio dobrim servisima. Moramo pohvaliti i Austrijanca koji je dobro servirao pod pritiskom.

Stigli smo do taj-brejka, a tamo bolji početak Tima, poveo je sa 2:0, ali je Novak vratio mini-brejk i poveo sa 2:3. Da je majstor taj-brejkova i genije u igri nerava, dokazao je u narednim poenima kada je spasio meč-loptu. Spasio je još jednu, ovoga puta na servis Dominika Tima, pa je poveo sa 7:8 napravivši još jedan mini-brejk. Bila je to njegova prva set lopta koju nije iskoristio, Tim je uzvratio za 8:8, pa je Novak ponovo izgubio poen na svoj servis za novu meč-loptu.

baner

Spasio je i tu treću po redu, ali je Tim stigao do nove, četvrte. I tu je spasio, jer se radi o Novaku Đokoviću. Vezao je tri poena, i konačno izjednačio na 1:1!

Ako u prva dva seta nismo videli mnogo brejk-lopti, šta onda da kažemo za treći kada su obojica držali svoj servis i briljantno rešavali svaki minimalni problem, pošto većih nije ni bilo.

Taj brejk, a tamo, sve je počelo kako treba, Novak je poveo sa 4:0 sa dva mini-brejka, a onda ŠEST uzastopnih poena Dominika Tia za dodatne dve meč-lopte.

Nije iskoristio prvu, ali jeste drugu za plasman u finale.

Tamo će čekati pobednika duela Medvedev - Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Saturday, 21.11.2020
19:19

Nadolaze mladi.Iduće godine Tim i Medvedev će juriti br.1Đoković je u padu što je normalno.Stiglo ga zasićenje.Povlačenje za godinu dve pametan potez.

avatar
magister
Saturday, 21.11.2020
19:18

Kralj je i dalje kralj, a u sportu se uvek i pobeđuje i gubi.