Svetski mediji o Novaku - Kralj, vladar, šampion...

Autor: Beta Beta
nedelja 31.01.2016.
16:19
Izvor: Beta

Svetski i domaći mediji opširno su danas i sa mnogo pohvala izveštavali o pobedi Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, osvajanju šestog trofeja u Melburnu, ali i dominaciji svetskim tenisom.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Đoković je danas osvojio svoj šesti trofej na Australijan Openu pobedom nad drugim teniserom sveta Britancem Endijem Marijem u tri seta i u broju trofeja izjednačio se sa legendarnim Rojem Emersonom.

Pod naslovom "Kralj Australije" hrvatski portal Indeks naveo je da je Đoković "podigao na noge Rod Lejver arenu".

"Do pobede su ga nosili navijači na tribinama, ali prava fešta bila je na Garden trgu. Navijači koji nisu imali ulaznice privukli su veliku pažnju, stotine navijača razvili su zastave i zaigrali kolo posle meča", naveo je Indeks.

Sajt Australijan opena naveo je da će sada Đokovićevo ime sigurno biti pominjano u razgovora o teniskim velikanima.

"Ako ime Novaka Đokovića do sada nije bilo u razgovorima povodom toga koji su najbolji tenisera ikada, sada će to sigurno biti slučaj. Prvi teniser sveta izjednačio se sa Rodom Lejverom i Bjornom Borgom sa po 11 Gren Slem titula", navodi se na sajtu.

Britanski Bi-Bi-Si (BBC) naveo je da je srpski teniser "osudio" Marija na peti poraz u finalima u Melburnu.

"Škot je postao tek drugi teniser, posle njegovog bivšeg trenera Ivana Lendla na Ju Es openu, koji je izgubio pet finala na jednom grend slem turniru, otkako je počeka Open era 1968. godine", naveo je BBC.

Skaj Sports naveo je da "Đoković vlada u Melburnu" i podsetio da je srpski teniser pobedio Marija u četiri finala na tom turniru.

"Nade Endija Marija o prvoj tituli na Australijan openu ponovo je prekinuo Novak Đoković, koji je osvojio šestu titulu i izjednačio rekord Emersona", naveo je Skaj.

Španski AS naveo je da je "Đoković šampion" i ukazao na "emotivan i dostojanstven" govor Endija Marija po završetku meča.

Domaći portal Mondo je pod naslovima "Dominator" i "Nepobediv je" propratio finalni meč u Melburnu, dok je B92 "pobedu najboljeg tenisera današnjice" naslovio "Nepobedivom Novaku šesta titula u Melburnu".

Kurir je na svom portalu naveo "surovu dominaciju Đokovića", Blic da je srpski teniser "Vladar Australije", a Sportski žurnal je svoj tekst o današnjem meču naslovio: "Dame i gospodo, kralj Melburna - Novak Đoković".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke