Što ga više mrze, Novak je sve bolji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.03.2016.
17:44
Izvor: Sportske.net

Kako njegova dominacija sve duže traje, Novak Đoković u poslednje vreme ima sve više protivnika - van terena. Ali, ni to ne pomaže njegovim konkurentima.

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Kao što već znate, Novakova peta titula na turniru u Indijan Velsu, a već treća uzastopna, odmah je pala u drugi plan, zahvaljujući medijskim napadima na najboljeg tenisera sveta, a u vezi sa zaradama tenisera u odnosu na teniserke, iako on tu temu nije ni pokrenuo, niti je ikoga pokušao da uvredi, ili isprovocira.

Znamo da su se potom i neke njegove kolege i koleginice, poput Endija Mareja, ili Serene Vilijams oglasile da za te iste medije iskritikuju Đokovića, na šta je on odgovorio javnim izvinjenjem, iako bi pre neki drugi trebalo da se izvinjavaju njemu.

Bilo kako bilo, ta tema je, nadamo se, završena. Usledio je turnir u Majamiju, ali i tu se, pogotovo sinoć, video animozitet američke publike prema Novaku Đokoviću.

Podsetimo, srpski teniser je za rivala imao buduću tenisku zvezdu Dominika Tima, viđen je odličan meč, a veći deo publike na tribinama bio je na strani Austrijanca.

To ne bi bilo ništa neobično, imajući u vidu da se radi o mladom teniseru, kome se predviđa blistava karijera, ali nekorektnost publike prema jednom igraču, i to najboljem na svetu, kakva je sinoć viđena tokom ovog meča, odavno se ne pamti.

Naime, u finišu prvog seta, kada je sudija dosudio poen za Tima, na brejk loptu za Austrijanca, Novak Đoković je zatražio čelendž, što je izazvalo buru negodovanja sa tribina.

A da sve bude izraženije, zvižduci su nastavljeni i kada se ispostavilo da je Novak bio u pravu i da je sudija napravio grešku.

Gem je potom nastavljen, Đoković ga je dobio, samom tim i prvi set, a onda je u drugom uspešno završio posao.

U prilogu možete da pogledate pomenuti detalj sa sinoćnjeg meča u Majamiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Thursday, 31.03.2016
00:50

Ma mogu da.... Gazi Nole, sve do jednog!

avatar
Brat Sergio (Return)
Thursday, 31.03.2016
00:50

Covjek sreca u nesreci, nazvan Novak...

avatar
Mario Götze - Return
Wednesday, 30.03.2016
20:50

Ovo njega samo ojacava...

avatar
Thierry Henry 14
Wednesday, 30.03.2016
20:05

Ovo je čista prije svega opšta nekultura, a i sportska, imaju pravo da navijaju za koga hoće, ali se igraču ne zviždi kada traži čelendž, a pogotovo ne kada je u pravu. Mogu da razumijem da se zviždi kada je očigledan aut ili u polju loptica, pa igrač traži čelendž iz očaja, ili malo da predahne, ali ovo stvarno nema smisla.

avatar
Lecter
Wednesday, 30.03.2016
19:43

Jedan je Nole! Mogu da zvizde Nole ce i dalje da dominira i biti jaci od svega.

avatar
Čika Marko
Wednesday, 30.03.2016
19:27

Ma ko ih j... Nole KRALJ!!!

avatar
superfrenkielampard
Wednesday, 30.03.2016
19:17

Ne moze mu niko nista. Teniski vladar- NOVAK DJOKOVIC.

avatar
Novak Najbolji ikad
Wednesday, 30.03.2016
18:40
avatar
Nikola M.
Wednesday, 30.03.2016
18:16

Sramotno ponašanje publike. Zvižduci zato što je iskoristio čelendž i potom zvižduci jer se ispostavilo da je bio u pravu što je zatražio čelendž?! Vrhunac bezobrazluka i nepoštovanja. Da je umesto Novaka bio bilo koji drugi teniser i da je uradio isto - da li bi se publika ovako ophodila? Mislim da svi znamo odgovor. Njima smeta i kopka ih što jedan Srbin, iz male zemlje, vlada teniskom scenom, a oni, trenutno, nemaju nikog svog ko mu može parirati. To ih izjeda. To je ta zavist i pakost. Ali neka, ne mogu poremetiti Novaka, jednostavno ne shvataju da mu takvim ponašanjem samo daju dodatnu snagu. Samo napred Nole!

avatar
AfricaLoF
Wednesday, 30.03.2016
19:51

Ziveo sam u Sjedinjenim Drzavama sest godina. Veliki animozitet osecaju prema Srbima. Najlakse je doznati sta misle o nekome sa pokretanjem teme i neucestvovanjem direktno u razgovoru. Posmatranje sa strane otkriva mnogo o ljudima. To sam ja uradio. Nazvali su nas: Smrdljivim balkancima, slugama, genocidnim narodom, lencugama, sidasima, krivcima za prvi svetski rat, ocevima zla (to me je veoma pogodilo, sto je najgore izgovorila je jedna devojka za koju sam mislio da je normalna, a druzio sam se sa njom. Nije znala da sam Srbin, vec samo da sam poreklom sa balkana. Kasnije se izvinjavala govoreci da je mislila da sam Slovenac ili Rumunije. Uzalud su bila izvinjenja.) Bilo je tu jos uvreda, no, necu vise pominjati. Krivo mi je sto propaganda tako konstruisana unistava ugled nase drzave i nase nacije, koja ima jednu od starijih evropskih kultura i jedan od starijih evropskih gena samim tim. Za Srbe se znalo jos pre osmog veka pre nove ere.

avatar
Nikola M.
Thursday, 31.03.2016
18:13

Moram da iskoristim priliku i da te pohvalim za komentare koje ostavljaš. Vrlo su kvalitetni i zreli. Apsolutno rezonski. Fini i kulturni. Realni i kako da ti kažem - prijatni za pročitati. Nema mnogo takvih ljudi na sajtu. Voleo bih da sa tobom diskutujem češće, kad god se ukaže prilika za to, jelte. Imaš moje poštovanje. Pozdrav i tebi i svako dobro.

avatar
AfricaLoF
Thursday, 31.03.2016
11:40

Slazem se sa svim sto je ispisano sa tvoje strane. Koeljo je istakao sustinu takvog nacina razmisljanja. Srdacan pozdrav i sve najbolje.

avatar
Nikola M.
Wednesday, 30.03.2016
22:38

Verujem ti, a i znam da je tako, vidi se i prepoznaje se ta netrpeljivost, taj animozitet ka celokupnom srpskom narodu, na svakom koraku. Primera ima mnogo. Naravno da i ta zapadna propaganda ima veliku ulogu u tome. Tu se slažem. Ne znaju ni gde se Srbija nalazi na mapi sveta, a znaju da mrze i pričaju svašta. A o upućenosti da ne pričam. Znam da mnogo generalizujem ovde, al' ajde... Meni je drago što je ova naša zemlja iznedrila jednog Novaka Đokovića, nekoga ko, slobodno mogu da kažem, osvetlava obraz Srbiji i nekoga na koga smo ponosni. Znam da ja jesam. Oni ne mogu podneti što je upravo jedan državljanin Srbije na prvom mestu i dominira svetskim tenisom. Ne mogu da sakriju koliko im je krivo. A zbog čega? Samo jer je iz Srbije. Novak je gospodin čovek, pun poštovanja za sve, kulturan, odmeren, radi najbolje ono što najbolje zna, i to izaziva ljubomoru kod njih. Krivo mi je što ne dobija zasluženo poštovanje za svoj rad, gledaju da mu to uskrate kad god mogu. Opet, to više govori o njima. Sramota i nekultura je samo njihova. Žalosno je to što je to izazvano njegovom nacionalnošću, a ne 'opravdanom' netrpeljivošću. Apsolutno sam siguran da Novak ne radi ništa što bi izazivalo takve reakcije, a opet se tako ponašaju i ophode prema njemu. U tome leži nepravda. Pakost, zavist, frustracije i ljubomora - sve iz toga proističe. Samo po sebi je tužno. Završiću parafraziranjem Koelja: 'Ne treba mrzeti ljubomorne ljude. Oni su ljubomorni zato što misle da si bolji od njih'.

avatar
Thierry Henry 14
Wednesday, 30.03.2016
20:11

Mogu misliti reakciju publiku da je u istoj situaciji Nadal ili Feder protiv Novaka, na ovakmom poenu zatražio čelendž.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 30.03.2016
17:50

Novak i ako osvoji 20 gren slemova i dalje ce mu zvizdati...Nikad jedan igrac nije dominirao ovako konstaktno kao sto to radi Novak i ja se nadam,u inat svim ovim pakosnim ljudima da ce ta dominacija potrajati jos 4-5 godina.On treba da ih dovede do ludila,da ih ubije u pojam,da im ubije volju za gledanjem tenisa.,Treba ove godine da osvoji svaki turnir na kom se pojavi,samo u inat odvratnoj publici koja nema ni malo postovanja prema ovakvom sampionu!Cesto se ja vise iznerviram dok gledam mec nego Novak!

avatar
Thierry Henry
Wednesday, 30.03.2016
18:21

Simke brate popravljaš se. Komentariši više Novaka a manje Mesija. Prvo zato što je Srbenda a drugo zato što ćeš najpre tako da ubiješ u pojam Brata Sergia.

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 30.03.2016
22:17

Hahhaah...dobraaa :D

avatar
mile stojkovic
Wednesday, 30.03.2016
22:04

Mislim da ih Novak ubija lagano i to u svakom smislu.Pojavi se,osvoji turnir,pokupi im pare,oni ga mrze..ali moraju da mu aplaudiraju.Po meni je to vise nego dovoljno..UOSTALOM..STA OCEKIVATI OD NACIJE KAO STO JE AMERICKA?! oni zapravo i nemaju poreklo,istoriju..TIKVA BEZ KORENA..koja ce uskoro nestati..kao sto je i nastala.

avatar
ACM<3
Wednesday, 30.03.2016
17:49

Koga briga...Njima na obraz