Šteta - Krajinović ipak bez finala Dubaija

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.03.2018.
17:38
Izvor: Sportske.net

Još jedan sjajan meč srpskog tenisera Filipa Krajinovića na turniru u Dubaiju. Nažalost, ništa od plasmana u finale ali zato sledi novi skok na ATP rang listi.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Sjajan meč odigrali su drugi i sedmi nosilac u polufinala turnira u Dubaiju, a plasman u finale na kraju je obezbedio Francuz Luka Puj.

U meču koji je trajao dva sata i dvadeset minuta Luka Puj je savladao Filipa Krajinovića sa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6) i tako stiao do plasmana u finale turnira iz serije ATP 500.

Francuzu je bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu prvog seta da bi stigao do prednosti, a u drugom smo videli po jedan brejk pa je taj-brejk odlučivao.

Sa tri mini-brejka u taj-brejku Filip Krajinović je stigao do izjednačenja. Odluka o pobedniku pala je u trećem setu i to u taj-brejku trećeg seta je nije bilo brejkova posle 12 gemova.

Nešto više koncentracije i sreće imao je Luka Puj u taj-brejku i ostaje žal što je Filip kod poslednjeg poena preduboko ušao u teren na drugi servis Francuza što je ovaj iskoristio da napravi direktan poen i stigne do tesne pobede.

Protivnik Luke Puja u finalu turnira biće bolji iz duela Džazirija i Bautiste-Aguta.

Filipu Krajinoviću ostaje za utehu to što će zahvaljujući odličnim igrama i plasmanu u polufinale turnira u Dubaiju popraviti plasman na ATP rang listi tako da će narednog ponedeljka biti ispred Endija Mareja na 28. mestu sa 1503 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke