Šta je bolja varijanta za Novaka u finalu, Zverev ili Tim?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.01.2020.
12:36
Izvor: Sportske.net

Đoković čeka ishod polufinala, kakva su njegova iskustva sa potencijalnim rivalima...

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Koga bi Novak Đoković želeo u finalu, Zvereva ili Tima. Rus ga je pobedio u finalu Mastersa u Londonu, ali nema nikakvo iskustvo u mečevima za najveće titule.

Tačnije, Zverev je dva puta igrao četvrtfinale u Parizu, a u Melburnu do ove godine nije prošao osminu finala. Sa Đokovićem je igrao prošle godine baš u Parizu, izgubio četvrtfinale, a osim u finalu Mastersa, dobio ga je u Rimu, na "Foro Italiku", izgubio u Šangaju i takođe na završnom Mastersu i Londonu u grupi. Dakle, 3:2 je za Novaka u međusobnim duelima.

Što se Tima tiče, Austrijanac je dva puta u finalu Rolan Garosa gubio od Nadala, ako se plasira u završnicu, ovo će mu biti treća šansa. Tim je već duže u vrhu, 10 mečeva protiv Novaka, prvi put su igrali još na kineskom mastersu u Šangaju, 2014. Đoković je dobio pet puta u nizu Austrijanca, ali u četiri od poslednjih pet mečeva, Tim je dobio četiri. Eliminisao je Novaka na Rolan Garosu dva puta, jednom u Monaku, Đoković je na šljaci u poslednje vreme dobio eventualnog rivala u finalu jedino u Madridu.

Ali, Tim je mnogo opasniji na šljaci, mada je dobio Đokovića u grupi na završnom Mastersu.

Videćemo ko će od mladih lavova na duel Novaku, čini se da je Zverev bolja opcija, ali svejedno Nole je apsolutni favorit u finalu za osmu krunu.

Inače, u duelima Zvereva i Tima, Austrijanac dominira, vodi sa 6:2, a u prošloj godini igrali su jedino na kraju sezone pre par meseci u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 31.01.2020
04:09

Bolje Zverev jer mu igra Tima kao i jednorucni bekhend ne odgovara. Tim je veoma slucan Vavrinki a on je Novakova mora

avatar
Red Demon
Thursday, 30.01.2020
14:52

Zverev, nikako Tim

avatar
LFC*19
Thursday, 30.01.2020
14:04

Bolje Zverev, ovaj ga je Tim dobio 4 od poslednjih 5 meceva!