Slušajte Gorana Ivaniševića, ove reči o Đokoviću će odjeknuti!

Autor: Ivan Cvetković
subota 12.09.2020.
10:39
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Oglasio se i Nikola Pilić, u čitavu priču umešao još jednog teniskog velikana.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević je u emotivnom intervjuu za Sport klub istakao da najbolji teniser sveta nije trebalo da bude diskvalifikovan sa US Open.Ž

Đoković je u toku meča sa Pablom Karenjom Bustom slučajno pogodio linijskog sudiju u vrat.

"Šok. Nisam video, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to – doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopšte nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je besan na 5:4 i đus kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj čelendž – Karenjo Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Karenjo tražio čelendž. Da je bilo 6:4..."

Smatra da je Novakova jedina greška što nije pogledao u pravcu u kojem je poslao lopticu.

"Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući napred, a ne iza sebe. Nisam video kada je žena pala uživo, ali jesam posle na snimku mislim 3.877 puta. Ne znam šta pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamerno.

Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalifikovan, već je trebalo da dobije kazneni gem, da Karenjo dobije set i da se krene od drugog.

Baner 5

Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopšte nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, ko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je..te", nije mogao da izdrži Ivanišević.

Nikola Pilić je takođe oštro reagovao u intervjuu za Indeks.hr gde je istakao da Rodžer Federer ne bi bio izbačen sa turnira u Njujorku.

"Ako znamo šta je Serena Vilijams radila u finalu US Opena protiv Osake, šta Kirjos radi puno češće, onda možemo da diskvalifikujemo igrače u svakom drugom meču. Po meni je Đoković nehotice pogodio sudiju lopticom. Mislim da su ga trebali kazniti oduzetim gemom. Diskvalifikovati prvog na svetu zbog ovoga nije u redu. Verujem da je i sudija odglumila malo, mislim da nije bila toliko povređena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse. Ova odluka je tendenciozna", smatra legendarni trener i teniser.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.09.2020
10:45

Bravo za obojicu. Loptica nije mogla da ide vise od 40-50 km/h.