Sjajna uvertira u novu sezonu, Noletov preokret u dramatičnom finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.12.2018.
18:21
Izvor: Sportske.net

Ishod u Abu Dabiju kakav se samo poželeti može, Novak trijumfovao u finalu posle veoma teške borbe.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas egzibicioni ''Mubadala Open'' u Abu Dabiju, pošto je u finalu savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 7:5, posle dva sata i 16 minuta igre!

Tokom prvog seta igralo se gem za gem, vodila se ravnopravna borba, ali na ulasku u sam finiš seta, u devetom gemu, Anderson pravi brejk koji je i presudio u ovom delu igre. U sledećem gemu Južnoafrikanac je to i potvrdio i sa 6:4 dobio prvi set.

Sličan razvoj događaja i u najvećem delu drugog seta, Đoković nikako nije uspevao da osvoji gem na servis rivala, ali to je ipak učinio onda kada je bilo najvažnije, prvi vođstvu od 6:5, čime je ''overio'' izjednačenje u setovima.

Ni treći set nije bio ništa drugačiji od prethodna dva. I dalje teška, neizvesna i potpuno ravnopravna borba. Novak je imao meč loptu pri vođstvu od 5:4, nije iskoristio priliku, nova je usledila pri rezultatu 6:5 u njegovu korist, ali nju nije propustio. Novi brejk za 7:5 u trećem setu i trijumf na ''Mubadala Openu''!

Treće mesto osvojio je Rus Karen Hačanov, koji je sa 2:1 savladao Dominika Tima. Umesto Tima, rival Hačanova trebalo je da bude Rafa Nadal, ali on je odustao iz predostrožnosti, zbog bojazni od povrede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke