Serena i Marej igraju u Hopman kupu

Autor: Beta Beta
sreda 21.10.2015.
11:21
Izvor: Beta

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams igraće sa sunarodnikom Džekom Sokom u Hopman kupu narednog januara, saopštili su danas organizatori.

BETA/AP Photo/David Goldman, File
BETA/AP Photo/David Goldman, File

Povezane vesti

Serena Vilijams je u dva navrata osvajala Hopman kup, 2003. godine sa Džejmsom Blejkom i pet godina kasnije, kada joj je partner bio Mardi Fiš.

Ona je i ove godine igrala u Pertu sa Džonom Iznerom, a u finalu su izgubili od Poljaka Agnješke Radvanske i Jiržija Janovica sa 1:2.

Posle Hopman kupa, Vilijams je ove sezone između ostalog, osvojila tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a igrala je u polufinalu Ju Es opena.

"Turnirom u Pertu započeto je nešto sjajno ove godine, pa je prirodno, fer i razumljivo što ću se vratiti. Hopman kup je odlična priprema za Australijan open. U 2016. godini želim da igram dublove u Melburnu, pa će biti prilično uzbudljivo igrati Hopman kup i steći još malo iskustva"
, rekla je prva teniserka sveta.

U Hopman kupu igraće i drugi teniser sveta Britanac Endi Marej, kome će partnerka biti Heder Votson.

Francusku će predstavljati Gael Monfis i Karolina Garsija, a Nemačku Aleksander Zverev i Sabine Lisicki. Za Češku će igrati Jirži Veseli i Lucija Šafarova, a za Ukrajinu Aleksandr Dolgopolov i Elina Svitolina.

Domaćin Australija će imati dve selekcije, Zlatnu i Zelenu. Za Zlatnu će igrati Lejton Hjuit i Kejsi Delakva, dok se Niku Kirjosu za Zelenu još traži partnerka.

Hopman kup održaće se od 3. do 9. januara u Pertu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke