Senzacija - Kraj za Federera, Melburn dobija novog šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.01.2019.
13:03
Izvor: Sportske.net

Momak koji ima godina koliko Rodžer Federer titula na Grend slem turnirima uspeo je da eliminiše legendarnog Švajcarca u četvrtom kolu Australijan opena.

Epa-Efe/Lukas Coch
Epa-Efe/Lukas Coch

Povezane vesti

Prvorazredno iznenađenje napravio je grčki teniser Stefanos Cicipas u četvrtom kolu Australijan opena.

Dvadesetogodišnji Stefanos Cicipas savladao je Rodžera Federera sa 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6) posle gotovo četiri sata borbe na "Rod Lejver Areni"!

Branilac trofeja i osvajač dvadeset Grend slem trofeja susreo se danas sa "tvrdim orahom" i na kraju slomio zube na petnaestom teniseru sveta.

Tri od četiri seta rešena su u taj-brejku, a nijedan set nije trajao manje od 50 minuta što potvrđuje da su Cicipas i njegov idol odigrali fantastičan meč.

Činjenica je da danas Rodžeru Federeru uslovi igre nisu išli na ruku, forhend ga uopšte nije služio, ali se ne sme prenebregnuti činjenica da je Cicipas odigrao meč života i shodno tome nagrađen najvećim uspehom u karijeri.

Pomalo nepravedno Grk je izgubio prvi set. U momentu kada je branio set loptu neko je u publici uzviknuo aut i zbunio Cicipasa koji se stoički poneo u toj situaciji.

Osam brejk lopti imao je Rodžer Federer u drugom setu, od kojih su četiri ujedno bile i set lopte, a kako ih nije iskoristio kazna je stigla u taj-brejku.

U trećem setu još dve brejk lopte za Fedexa, ali i prve na meču koje Stefanos Cicipas ne uspeva da iskoristi u osmom gemu. U mnogo važnijem trenutku Grk je imao više koncentracije i u dvanaestom gemu napravio je JEDINI brejk na meču koji mu je doneo prednost od 2:1.

Četvrti set prošao je bez brejk prilika. Odluka je pala u taj-brejku i ponovo ga je dobio Stefanos Cicipas koji je na taj način ostvario najveću pobedu u karijeri i zabeležio najbolji rezultat na Grend slem turnirima.

Stefanos Cicipas sastaće se u četvrtfinalu sa Robertom Bautistom Agutom koji je ranije danas posle pet setova eliminisao prošlosezonskog vicešampiona. Tako ćemo u četvrtfinalu gledati okršaj "dželata" prošlosezonskih finalista.

Sutra su na programu još četiri meča četvrtog kola, a evo kako trenutno izgleda "kostur" u muškom singlu.

Đoković (1) - Medvedev (15)
Karenjo-Busta (23) - Nišikori (8)

A. Zverev (4) - Raonić (16)
Ćorić (11) - Puj (28)


=====================================

Roberto Bautista Agut (22) - Stefanos Cicipas (14)

Frensis Tijafo - Rafael Nadal (2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pepyslav
Sunday, 20.01.2019
15:07

Ko god prati tenis, zna da ovo nine veliko iznenadjenje, Federer jeste bio favorit, ali Tsitsipas je i prosle godine pokazao da moze da bude konstantan sa najboljima...verovatno i najstabilniji od mladjih, izuzimajuci Zvereva koji odavno belezi rezultate...ocekivano je bilo 4-5 setova u korist Federera, ali je pravio previse gresaka u bitnim momentima, u inace egal mecu...Nadal vidjen u finalu, a Djokovic-Zverev verovatno odlucuje titulu...

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 20.01.2019
14:15

Svaka čast dečku !!! I to od mene kao Rogerovog navijača. Fenomenalno je odigrao, kao što je i sam rekao utakmica života. Federer kao što sam se i plašio na duže mečeve ne može da izdrži preko 3 sata, plus 40 neiznuđenih grešaka forhendom. Nažalost, ovo je jedan od poslednjih AO za njega.