Šangaj - Viktor bez polufinala, Delpo jači od povrede

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.10.2017.
14:14
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju. Bolji od Viktora bio je Argentinac Huan Martin Del Potro.

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Sjajna nedelja u kojoj je Viktor Troicki dogurao do četvrtfinala Mastersa u Šangaju okončana je danas porazom od Huana Martina Del Potra.

Argentinac je u jako interesantnom meču koji je trajao dva sata i tri minuta slavio rezultatom 2:1 (4:6, 6:1, 6:4) i tako izborio plasman u polufinale.

Viktor je odlično otvorio meč, poveo u setovima ali je u nastavku Huan Martin Del Potro pronašao ritam i lako stigao do izjednačenja prepustivši protivniku samo jedan gem u drugom setu.

Na startu odlučujućeg seta Del Potro je imao brejk loptu ali je nije iskoristio pa je meč prelomilo ono što se dogodilo u petom gemu trećeg seta.

Argentinac je pri rezultatu 2:2 i (30:30) prilikom pada osetio bol u zglobu leve ruke zbog čega je zatražio lekarsku pomoć. Posle kraće pauze Del Potro se vratio na teren ali se ispostavilo da je njegova povreda potpuno izbavila iz ritma Viktora Troickog.

Od sledećih deset poena Srbin je dobio samo jedan i to je bio preloman trenutak za konačan ishod ovog meča.

Huan Martin Del Potro će, ukoliko ne bude imao problema sa zglobom, u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Rišara Gaskea i Rodžera Federera.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u Šangaju Viktor Troicki će od naredne nedelje ponovo biti među 50 najboljih na ATP rang listi što je svakako odlična vest pred poslednja tri turnira na kojima će naš teniser učestvovati ove godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 13.10.2017
14:16

Како сте сад експресни кад је изгубио, а прекјуче после победе над Тимом вест излази након сат времена ... Свака част Виктору на играма овде, ваљда је ово неки путоказ !