Šangaj - Srpska mašina melje, neka se spremi još jedan dužnik!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
10:28
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je danas u reprizi vimbldonskog finala savladao Kevina Andersona.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Treći reket sveta stigao je do polufinala Mastersa u Šangaju pobedom nad Kevinom Andersonom 2:0 (7:6, 6:3).

Trostruki osvajač turnira u Šangaju stigao je do sedme pobede u osam međusobnih duela sa Andersonom posle nešto više od sat i po vremena provedenih na terenu.

Odluka o pobedniku pala je u prvom setu koji je trajao 65 minuta i u kojem je Južnoafrikanac imao šansu da ugrozi Novaka. Đoković je u petom gemu propustio jedinu brejk loptu, a onda je Anderson na 6:5 u gemovima propustio najbolju moguću šansu. Južnoafrikanac nije uspeo da realizuje brejk-set loptu nakon čega ga je Đoković počistio u taj-brejku (7:1).

Đoković je drugi set rešio na samom startu. Brejk u drugom gemu koji je odmah potvrdio doneo mu je vođstvo od 3:0 koje do kraja nije ispustio.

Srpski teniser stigao je tako do novog polufinala na turnirima iz Masters kategorije, a naredni rival na putu ka četvrtom trofeju u Šangaju biće mu Aleksandar Zverev.

Nemački teniser pobedio je Britanca Kajla Edmunda sa 2:0 (6:4, 6:4) pa će u polufinalu Šangaja drugi put u karijeri ukrstiti reket sa Novakom Đokovićem sa kojim ima pozitivan skor.

Jedini prethodni duel Đokovića i Zvereva pripao je Nemcu, a igran je za trofej na Mastersu u Rimu prošle godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke