Šangaj - Ništa od "klasika", Đoković protiv Hrvata za trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.10.2018.
15:23
Izvor: Sportske.net

Švajcarac Rodžer Federer podbacio u polufinalu Mastersa u Šangaju. Novak će za titulu igrati protiv Borne Ćorića.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Nadali su se ljubitelji tenisa u Šangaju da će u nedelju prisustvovati "klasiku" ali je Rodžer Federer izneverio njihova očekivanja.

Švajcarskog tenisera u polufinalu je savladao Hrvat Borna Ćorić rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) pa ćemo u borbi za trofej gledati duel mladog Zagrepčanina i najboljeg srpskog tenisera.

Federer je podbacio u današnjem polufinalu, malo toga mu je išlo od ruke, a Borna Ćorić je umešno koristio svoje šanse i dobrom igrom zasluženo stigao do najvećeg uspeha na Masters turnirima.

Već u prvom gemu drugog polufinala Šangaja Hrvat je stigao do brejka koji je bez date šanse Federeru da uzvrati odbranio do kraja seta.

Na isti način Borna Ćorić otvara i drugi set, s tom razlikom što je u nastavku dva puta ispuštao nove brejk prilike i sa njima šansu da ranije dovrši započeti posao.

Tako ćemo u nedelju, umesto "teniskog klasika" Federer - Đoković, u borbi za trofej gledati treći međusobni duel najboljeg srpskog tenisera i Borne Ćorića.

Novak Đoković je dva puta u prošlosti igrao protiv Hrvata na ATP turu i oba puta slavio. Oba meča odigrana su na turnirima Masters serije i oba je Đoković dobio bez izgubljenog seta.

Prvi put je Nole slavio 2016. u Madridu (6:2, 6:4), a drugi međusobni duel sa Ćorićem odigrao je ove godine u Monte Karlu (7:6, 7:5).

Finale je na programu u nedelju od 10 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 13.10.2018
17:05

Пустио Ћорића само да га Ђоко не огули опет :Р

avatar
Znajsha
Saturday, 13.10.2018
16:51

I Novak je kalkulisao do skoro, posto vam je pamet kratka.Velika trojka uglavnom izbegava jedan drugog da bi medjusobni dueli ostali u nekoj srazmerno meri.Jedino je Nadal bas nadmocniji od Federera.

avatar
Sasha_Voj
Saturday, 13.10.2018
16:17

Ovaj coric ima potencijal da se nakupi GS titula i to samo tako. Jer kada ode novak neće imati nekog protivnika

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 13.10.2018
15:32

Pa normalno da je izgubio,cim je saznao da ga ceka Novak,nije ovo nista novo,isto se desilo i sa Milmanom,tezak kompleks ima Rodzer,zna i sam da je Novak bolji teniser,to sto Rodzer ima vise titula je samo zbog smesne konkurencije pocetkom 21.veka,kad Novak i Nadal nisu ni poceli karijeru,ovaj je konkurente imao u Hjuitu u Rodiku,da je Novak njegovo godiste bila bi druga pesma,presiso bi ga uveliko po grend slemovima,vec ima bolji medjusobni skor iako su igrali kad je Novak imao 17 ovaj 24 godine,ne znaci da nece i sad.

avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 13.10.2018
16:18

ti si znalac neki veliki pa cak ides dotle da budes i prorok...s vizijama...znas sta je u federerovoj glavi :D....iskoristi to uzmi novac a nemoj samo badava kucati gluposti...bar se naplati

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 13.10.2018
18:25

Bas dvaput da izgubi od totalnih autsajdera,a da ga ceka Novak posle,ne znam dal je slucajno,tesko

avatar
Čeki
Saturday, 13.10.2018
16:35

Super si ovo primetio jer on ovo radi vec dva-tri turnira zaredom. Jednostavno, ne moze da podnese da ga Novak dobija jer je navikao da ljudi od njega uvek ocekuju najbolje jer je jednostavno FEDERER.

avatar
poljskikupanjac
Saturday, 13.10.2018
15:24

steta bas sam voleo da ga pocisti sa terena