Šangaj ima posebno mesto u Novakovom srcu

Autor: Beta Beta
nedelja 14.10.2018.
14:29
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je turnir u Šangaju specijalno mesto za njega i istakao da su prethodna četiri meseca bila fantastična.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Novak Đoković je danas osvojio titulu na Masters turniru u Šangaju, pošto je u finalu pobedio Hrvata Bornu Ćorića sa 6:3, 6:4.

"Ovo je jedan od najuspešnijih turnira na svetu... U Kini sam tokom čitave karijere igrao dobro, pogotovo u Šangaju, od 2008. godine kada sam osvojio prvi Masters turnir ovde i to je otvorilo mnoga vrata za mene i učinilo me igračem kakav sam sada. Ovo je specijalno mesto za mene", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je tako stigao do svoje četvrte titule u Šangaju, a ukupno 32. trofeja na turnirima iz Masters 1.000 serije.

Srpski teniser je čestitao Ćoriću i njegovom timu na odličnoj nedelji.

"Pokazao si svetu da u budućnosti od tebe možemo videti dosta tenisa na ovom nivou", rekao je srpski teniser.

Novak je zahvalio svima koji su ga podržavali, pogotovo u poslednjih nekoliko godina.

"Ali, prethodna četiri meseca su bila fantastična i vrlo sam zahvalan što sam uspeo da ostvarim toliko dobrih rezultata širom sveta", rekao je Đoković.

Ćorić je čestitao Đokoviću na novoj tituli.

"Čestitam Novaku, podigao je igru na novi nivo danas. Nije bilo baš zabavno za mene, da budem iskren. Ti si jedan jedan od najboljih igralča u istoriji tenisa i svaka čast na tome što si uradio", rekao je Ćorić, koji će od ponedeljka biti 13. igrač sveta.

Ćorić je zahvalio i navijačima u Šangaju.

"Svaki meč sam igrao u izuzetnoj atmosferi, jednoj od najboljih na svetu. Vi činite naš posao mnogo lakšim. Nadam se da ćemo se vidite i sledeće godine", rekao je hrvatski teniser.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke