Šangaj - Federer počistio Nadala i izjednačio Lendlov rekord!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.10.2017.
13:00
Izvor: Sportske.net

Švajcarski teniser Rodžer Federer savladao je Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Šangaju i tako izjednačio rekord Ivana Lendla po broju osvojenih trofeja.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Finalni meč Mastersa u Šangaju nije doneo očekivani spektakl pošto se sveo na šou jednog igrača, dok je drugi bio nemoćan da se suprotstavi.

Rodžer Federer je za samo sat i 15 minuta savladao Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) i stigao do svog 94. trofeja u karijeri.

Bio je ovo 38. međusobni susret dvojice velikana i tek petnaesta pobeda Rodžera Federera koji se na taj način izjednačio sa Nadalom po broju osvojenih trofeja (šest) u tekućoj sezoni.

Švajcarac je od starta nametnuo svoj ritam i već u prvom gemu napravio brejk. Do kraja seta Federer nije dao šansu Nadalu da mu oduzme servis i vrati brejk.

Kako u prvom setu nisu videli veliku borbu i očekivani spektakl navijači su više očekivali od drugog, ali im Federer nije učinio to zadovoljstvo.

Fenomenalni Švajcarac je sa još više rutine dobio i drugi set i tako stigao do svoje 94. titule u karijeri čime se izjednačio sa Ivanom Lendlom na večnoj listi Open Ere.

Ispred Rodžera Federera nalazi se još samo Džimi Konors sa 109 titula i pitanje je hoće li "Fedex" uspeti da do kraja karijere osvoji još 16 titula i preuzme tron.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miso Gajic
Monday, 16.10.2017
08:46

Ovo je neka zavjera. Da se ispovređuje 3- igrača iz top 5 plus Raonić i Nišikori iz top 10, da bi se Nadal i Federer vratili na vrh ATP tura i rušili rekorde. Zezam se , ali činjenica je da su ove godine i ostala samo njih dvojica i da faktički i nisu imali nekakvu konkurenciju. Tim promjenljiva forma i povrede, Kirgios problemi sa glavom, Čilić i sa boljom formom ne predstavlja baš ozbiljniju konkurenciju. Ovi mladi još zeleni. Vidjet ćemo ih sledeće godine , tj. kada se vrate Nole, Marej ,Vavrinka, Nišikori,Miloš .. Sve zavisi koliko će im trebati vremena i dali će se vratiti u vrhunsku formu , ali da će tenis s njima biti kvalitetniji i interesantniji ,to sigurno.

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 15.10.2017
22:53

36 godina....a sprda se.... :D....sta dalje reci...

avatar
King
Sunday, 15.10.2017
13:50

Promenile se uloge sad Federer bas glatko dobija Nadala,1925 poena je izmedju njih sada, cini mi se da je Roger izmedju redova najavio da nece igrati Pariz, tako da ce Nadal verovatno biti prvi na kraju godine, ali bez sumnje ovo je godina Rogera Federera.

avatar
madridistatill_i_die
Sunday, 15.10.2017
13:30
avatar
Sunday, 15.10.2017
13:20

CISTO DA SE POKAZE KO JE GLAVNI!!!! NADAL JESTE ODLICAN TENISER TO STOJI, ALI NIJE NI BLIZU FEDERERA NITI CE IKADA BITI!!!!