Rolan Garos dobio novi teren

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.03.2019.
21:36
Izvor: Sportske.net

U danu kada je obelodanjeno da je organizator drugog Grend slema sezone uvećao nagradni fond, u Bulonjskoj šumi otvoren je novi teren koji će biti korišćen ove godine.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske saopštili su danas da je ukupan nagradni fond uvećan za osam odsto, ali to nije jedina lepa vest koja je stigla iz Pariza.

U sklopu projekta izgradnje potpuno novog kompleksa stadiona i terena u Bulonjskoj šumi, koji će biti završen do 2021. godine, danas je otvoren novi teren koji nosi naziv nekadašnje šampionke Simone Matje.

Novi teren moći će da primi 5000 navijača, a samo je jedan u nizu koji će "nići" u kompleksu u periodu od tri godine.

Odmah nakon završetka prošlosezonskog Rolan Garosa krenulo se sa rekonstrukcijom stadiona "Filip Šatrije" koji je srušen gotovo do temelja.

Veliki deo posla je već završen ali će šlag na tortu biti stavljen sledeće godine kada će "Šatrije" dobiti pokretni krov sličan onima koji postoje na "Rod Lejver" Areni, Centralnom terenu Ol Ingland Klaba i stadionu "Artur Eš".

Teren Simona Matje
-
Teren Simona Matje-
Teren Simona Matje
Foto: Epa/Christophe Petit Tesson

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Thursday, 21.03.2019
23:15

Gde nadju ova imena ovih sampiona.Longlen, Satrije, Matj.Izgleda su francuzi igrali tenis dok su Srbi naseljavali Balkan.