Rodžer Federer ''pokorio'' Šangaj!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.10.2014.
12:41
Izvor: Sportske.net

Legendarni Švajcarac nastavlja da oduševljava svoje navijače širom sveta - Posle jučerašnje pobede nad Novakom Đokovićem, Federer danas stigao i do trofeja na tuniru u Šangaju!

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Očekivani epilog turnira u Šangaju, posle jučerašnjeg ''finala pre finala'', između Federera i Đokovića!

Doduše, Francuz Žil Simon je danas pokazao da su ga mnogi neopravdano unapred otpisali, pružio je u borbi za trofej odličan otpor Rodžeru Federeru, ali šampion turnira u Šangaju ipak je sjajni Švajcarac
.

On je posle nepuna dva časa igre trijumfovao sa 2-0, po setovima 7-6, 7-6, što mu je 23. titula na turnirima ''serije 1000''.

Sam početak meča pripao je Francuzu, koji je već u prvom gemu ''brejknuo'' Federera, dugo je držao tu prednost, ali je Švajcarac u finišu seta pokazao svoju klasu i veličinu, ne dozvolivši Simonu da reši ovaj set u svoju korist. Uspeo je da uzvrati brejk, izjednači na 5-5, a zatim posle velike borbe dobije i taj-brejk za vođstvo u setovima.

Velika borba se vodila i u drugom setu, ovog puta su i jedan i drugi bili sigurni u svojim servis-gemovima, ali je u taj-brejku ponovo bio koncentrisaniji Federer, koji sa 7-2 u poenima rešava ovaj meč u svoju korist.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke