Rim - Treća u nizu, Nole u četvrtfinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.05.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser drugi put u sezoni uspeo da veže tri pobede na jednom turniru i da se domogne četvrtfinala.

Epa/Claudio Onorati
Epa/Claudio Onorati

Povezane vesti

Veliku stvar uradio je večeras Novak Đoković na planu samopouzdanja jer je večeras prvi put u tekućoj sezoni uspeo da se domogne četvrtfinala jednog turnira!

Srpski teniser savladao je Alberta Ramosa Vinjolasa rezultatom 2:0 (6:1, 7:5) i tako overio plasman u naredno kolo Mastersa u Rimu.

Nole je prvi set otvorio na pravi način, vezavši tri dobijena gema uz brejk. U šestom gemu srpski teniser pravi drugi brejk u prvom setu, a zatim uspeva da spasi brejk loptu i da dođe do vođstva.

Dosta teži posao Đokovića je sačekao u drugom setu. Ramos Vinjolas u trećem gemu ne koristi brejk loptu a nedugo zatim Novak uspeva to da kazni i da mu oduzme servis. Činilo se da će jedan brejk biti dovoljan da Đoković rutinski privede posao kraju ali su se stvari zakomplikovale za Srbine u odlučujućem gemu.

Pri rezultatu 5:4 srpski teniser je servirao za plasman u četvrtfinale ali svoju misiju nije završio na način koji je želeo. Španac je uspeo da oduzme servist Novaku Đokoviću i da vrati neizvesnost u drugi set.

Već u narednom gemu usledio je pravi odgovor Novaka Đoković i drugi brejk u drugom setu koji mu je omogućio da na kraju na svoj servis privede posao kraju i zabeleži izuzetno važnu pobedu.

Plasman u četvrtfinale Mastersa u Rimu višestruko je značajan za srpskog tenisera koji mesecima ne uspeva da pronađe pravu formu.

Novak je poslednji put vezao tri pobede na jednom turniru u januaru tekuće godine kada je na Australijan openu slavio protiv Donalda Janga, Gaela Monfisa i Alberta Ramosa Vinjolasa. Tada je Nole eliminisan u osmini finala od Hejona Čunga.

Naredni protivnik Novaka Đokovića u Rimu biće Kei Nišikori sa kojim je lani odmerio snage na startu Mastersa u Madridu i slavio rezultatom 2:0 (7:5, 6:4).

Četvrtfinalni okršaj Novaka Đokovića i Keija Nišikorija na programu je u petak, a neće početi pre 16 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DeXy \'92
Friday, 18.05.2018
00:39

Izgleda poceo kradom da jede meso,samo da jelena ne sazna da krka pljedzanu :D

avatar
magister
Thursday, 17.05.2018
23:23

Samo koncentrisano i mirno. I sa radošću. Napred Nole!

avatar
Marko Cvetkovic Licni Trener
Thursday, 17.05.2018
22:40

bravo noleeeeee !!!!!!!!!!!!!1

avatar
Kori Volden
Thursday, 17.05.2018
22:02

Bravo Novace ! Idemo do titule !

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 17.05.2018
22:01
avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 17.05.2018
21:25

Најбољи Нолетов меч ове године дефинитивно,ударао је јако и чисто,гинуо је за сваку лопту,надам се дуелу са Рафом,значило би доста за самопоуздање. Идемо Нолееее