Rim - Novak uz dosta muke do trećeg kola

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.05.2016.
15:32
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu ali je do pobede nad Stefanom Roberom stigao uz mnogo poteškoća.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obezbedio je plasman u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je u drugom kolu savladao Francuza Stefana Robera rezultatom 2:0 (7:5, 7:5) posle sat i 26 minuta igre.

Mnogo teže nego što se očekivalo Srbin se domogao osmine finala, a konačan rezultat meča samo donekle oslikava koliko je problema imao Novak u prvom meču na turniru.

Francuz je danas odigrao najbolji meč u karijeri pošto je u oba seta dobrano namučio Novaka Đokovića koji je, posebno u prvom setu, bio potpuno van ritma.

Prvu brejk šansu na meču imao je Stefan Rober u trećem gemu prvog seta, ali je Novak Đoković odbranio servis da bi tek u 12. gemu stigao do svoje prve brejk šanse a potom i do brejka za vođstvo u setovima.

Na startu drugog seta Stefan Rober je počeo da pogađa nemoguće stvari što mu je u trećem gemu donelo i brejk protiv prvog tenisera sveta. Strpljivom igrom Novak u osmom gemu vraća brejk, a onda kao i u prvom setu u 12. gemu ponovo oduzima servis protivniku i overava plasman u osminu finala.

Naredni rival Novaka Đokovića na Mastersu u Rimu biće bolji iz duela Tomasa Belućija i Nikolasa Maua.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 11.05.2016
17:04

A kvota na gemove (da bude vise od 17) dusu dala, samo, ko je mogao da zna da ce ovako da bude...

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 11.05.2016
15:36

Bravo, dečko!