Rim - Novak u četvrtfinalu, pomogao i sudija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.05.2017.
17:52
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je danas u dva seta savladao Španca Roberta Bautistu-Aguta.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Drugi teniser sveta domogao se plasmana u četvrtfinale Mastersa u italijanskoj prestonici nakon što je u trećem kolu savladao Roberta Bautistu-Aguta sa 2:0 (6:4, 6:4).

Meč je trajao sto minuta, a srpski teniser je potpuno zasluženo izborio plasman u četvrtfinale, mada se mora priznati da je u završnici drugog seta imao i neželjenu pomoć sudije.

Prvi set je odlučen u sedmom gemu, kada je Novak napravio brejk, a potom je uspeo da odbrani svoj servis u narednom gemu.

U nastavku smo videli dosta uzbuđenja, prvi je do brejka stigao Novak Đoković ali mu je Španac uzvraio u šestom gemu.

Situacija zbog koje će Roberto Bautista-Agut imati razloga za nezadovoljstvo dogodila se u devetom gemu. Pri rezultatu 4:4 i 40:30 za Španca Novak Đoković je lopticu izbacio u aut, ali je glavni arbitar smatrao da je loptica kačila osnovnu liniju.


Roberto Bautista-Agut se nije bunio, čak se izvinio Novaku što je tražio proveru, ali je hok-aj sistem televizijskim gledaocima pokazao da je Španac oštećen za gem!

Nakon toga je Novak Đoković propustio tri brejk lopte ali je ipak uspeo da oduzme servis protivniku i da potom završi posao.

Naredni rival Novaka Đokovića biće bolji iz duela Keija Nišikorija i Huana Martina Del Potra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke