Rim - Novak posle tri seta u polufinalu!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.09.2020.
16:53
Izvor: Sportske.net

Uz padove i uspone prvi reket sveta stigao do polufinala.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL
EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je danas pobedio Dominika Kepfera sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6, 6:3, posle dva sata i 12 minuta borbe.

U polufinalu će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda, koji je danas posle prave drame pobedio Matea Beretinija sa  2:1 (4:6, 6:4, 7:6).

Novak je strašno startovao, odmah je osvojio gem bez izgubljenog poena, a potom je iskoristio i treću brejk loptu za 2:0. Nakon potvrde prvog, odmah je usledio i drugi brejk, što je značilo i kraj prvog seta. Kepfer je doduše uspeo da vrati jedan brejk, da se vrati na 4:3, ali je Đoković ponovo dodao gas i vezao dva gema za kraj prvog seta - 6:3.

U drugom, Đoković je nastavio u sličnom ritmu, vezao je novi brejk, potom ga i potvrdio, da bi u trećem gemu imao dve brejk lopte i na kraju ipak prepustio Kepferu gem - 2:1. Usledio je novi Novakov pad, osvojio je teže servis gem, vidno je bio brzoplet i nervozan i to se odrazilo na rezultat. Kepfer je to iskoristio, uzeo je brejk bez izgubljenog poena za 3:3, a potom ga i potvrdio uz dosta borbe za treći gem u nizu - 3:4.

Đoković konačno uspeva da prekine seriju rivala, ali je i dalje tražio svoj ritam. Bio je na pragu brejka, propustio je tri brejk lopte i na kraju prepustio novi gem rivalu pa je odjednom morao da servira za opstanak u setu - 4:5.

Kepfer uzima još jedan gem na Novakov servis i dobija drugi set, 1:1.

U trećem setu je Đoković stigao do prednosti 5:3, da bi odmah uzeo još jedan brejk za konačnih 2:1 u setovima.

Baner 5

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke