RG - Vavrinka eliminisao Cicipasa nakon više od pet sati tenisa!

Autor: Beta Beta
nedelja 02.06.2019.
20:22
Izvor: Beta

Neverovatan meč na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Epa/Corey Sipkin
Epa/Corey Sipkin

Povezane vesti

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobedio šestog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle pet setova, 7:6, 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

Vavrinka, 28. teniser sveta, pobedio je posle pet sati i osam minuta.

U prvom setu nije bilo brejka pa je odigran taj-brejk koji je Vavrinka dobio sa 8:6. Teniseri su u drugom setu napravili pet brejkova, Cicipas jedan više, pa je izjednačio u meču.

Švajcarac je u sedmom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku i ponovo stekao prednost, da bi u narednom Cicipas ponovo uzvratio, dva puta je oduzeo servis Vavrinki i izjednačio na 2:2.

Teniseri su u petom setu osvajali gemove na svoje servise sve do 14. kada je Vavrinka iskoristio dve meč lopte, napravio brejk i plasirao se u četvrtfinale.

Vavrinka će igrati protiv sunarodnika Rodžera Federera, koji je ranije danas pobedio Argentinca Leonarda Majera sa 6:2, 6:3, 6:3.

To će biti repriza četvrtfinala iz 2015. godine, kada je Vavrinka pobedio Federera, a kasnije i osvojio jedini trofej na Rolan Garosu, pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke