RG - Srpske teniserke eliminisane na startu kvalifikacija

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.05.2017.
13:48
Izvor: Sportske.net, Beta

Srpske teniserke Ivana Jorović i Nina Stojanović eliminisane su na startu kvalifikacija za drugi Grend slem sezone.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Ivana Jorović je poražena u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos od Ruskinje Ane Blinkove u dva seta, 6:7 i 0:6. U njihovom prvom duelu Blinkova je do trijumfa došla posle sat i 36 minuta igre.

Ana Blinkova, 120. teniserka na WTA rang-listi u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos igraće protiv bolje iz duela Francuskinje Jasmin Mansuri i Ruskinje Aleksandre Panove.

Jorovićeva je u prvom setu prva stekla prednost brejka, ali je Ruskinja uspela da preokrene i povede sa 4:2. Srpska teniserka je uspela da se vrati, povede sa 5:4 i na svoj servis dođe do dve set lopte, ali ih nije realizovala, da bi potom taj period igre bio okončan u taj-brejku.

Ruskinja je u taj-brejku nadigrala Jorovićevu i dobila je sa 7:4, da bi u drugom setu u potpunosti nadigrala srpsku teniserku i izborila plasman u naredno kolo kvalifikacija drugog Grend slema u sezoni.

Poraz na startu kvalifikacija doživela je i Nina Stojanović. Ona je u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos izgubila od Čehinje Lucije Hradecke u dva seta, 1:6 i 1:6.

Čehinja je u prvom međusobnom duelu sa Ninom Stojanović do pobede došla posle 57 minuta igre.

Hradecka, 149. teniserka na WTA rang-listi, u prvom setu je dva puta uspela da oduzme servis Nini Stojanović, 123. teniserki sveta, dok joj je u drugom to triput pošlo za rukom.

Čehinja će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv bolje iz duela izmedju Amerikanki Kristi An i Ejže Muhamed.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke