RG - Senzacija na Novakovoj strani žreba

Autor: Beta Beta
subota 03.10.2020.
15:09
Izvor: Beta

Beretini izgubio od 186. tenisera sveta.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Nemački teniser Danijel Altmajer napravio je danas veliko iznenadjenje pošto je u trećem kolu Rolan Garosa pobedio osmog igrača sveta, Italijana Matea Beretinija sa 6:2, 7:6(5), 6:4.

Altmajer, 186. teniser sveta, u glavni žreb Rolan Garosa stigao je iz kvalifikacija i danas je zabaležio najveću pobedu u karijeri koja ga je odvela u četvrto kolo.  

Ovaj 22-godišnji Nemac je do pobede stigao posle dva sata i 15 minuta igre na terenu "Filip Šatrije".

"Prvi put sam na ovom terenu, igram u Parizu i oduševljen sam što sam u četvrtoj rundi. Moj trener i ja smo naporno radili da bismo bili ovde. Pre kvalifikacija borio sam se sa povredom i nisam bio siguran da ću igrati. Nadam se da su publika i gledaoci pred TV ekranima uživali gledajući meč", rekao je Altmajer.

Altmajer je ove nedelje, na svom debiju na Rolan Garosu, pobedio Felisijana Lopesa i Jana Lenarda Štrufa, a u četvrtom kolu igraće protiv Španca Pabla Karenje Buste koji je danas slavio protiv zemljaka Roberta Bautiste Aguta u četiri seta - 6:4, 6:3, 5:7, 6:4.

Pobednik tog meča potencijalni je rival Novaku Đokoviću u četvrtfinalu, ukoliko ne bude iznenađenja.

U osminu finala Rolan Garosa plasirao se i ruski teniser Andrej Rubljov koji je pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:2, 6:3. On će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Tijago Monteiro - Marton Fučovič.

Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke