RG - Rafa se razgoropadio posle kiše

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.06.2018.
13:55
Izvor: Sportske.net

Juče je izgubio set, a kiša ga je zaustavila u momentu kada je bio na korak od izjednačenja. Danas je Rafa Nadal dovršio posao i počistio Dijega Švarcmana.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas dovršio juče započeti posao i preokrenuo rezultat u duelu sa Dijegom Švarcmanom.

Rafa je do novog polufinala Rolan Garosa stigao pobedom rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 6:2) i tako pokazao da mu trenutno rivali i vremenske (ne)prilike ne mogu ništa.

Četvrtfinalni okršaj Španca i Argentinca počeo je u sredu ali je nekoliko puta prekidan zbog kiše. Švarcman je u takvim okolnostima uspeo da osvoji set, ali je Nadal nagovestio da će uspeti da se vrati u meč.

U momentu kada je servirao za izjednačenje kiša je ponovo prekinula meč tako da je Nadal danas morao da dovrši započeti posao.

Vrlo brzo Nadal je poravnao na 1:1 u setovima, a potom je treći i četvrti dobio uz svega četiri izgubljena gema.

Naredni rival Rafaela Nadala biće bolji iz duela Marin Čilić - Huan Martin Del Potro koji je u toku. Nadal je apsolutni vladar Otvorenog prvenstva Francuske na kojem je osvojio deset titula, a u karijeri je samo dva puta poražen na Rolan Garosu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 07.06.2018
14:58

Ponovo ga je kisa spasila, kao i protiv Zvereva prosli put.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 07.06.2018
14:22

Jos jednom se dokazalo da je ovo jedan od TOP10 najnekvalitetnijih turnira na Turu.