RG - Podoroska i Svitolina u četvrtfinalu, Poljakinja "počistila" Halep!

Autor: Beta Beta
nedelja 04.10.2020.
23:54
Izvor: Beta

Argentinska teniserka Nadja Podoroska plasirala se danas u četvrtfinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila Čehinju Barboru Krejčikovu posle tri seta, 2:6, 6:2, 6:3.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Podoroska, 131. teniserka sveta, pobedila je 117. na WTA listi posle dva sata i 11 minuta i postala prva teniserka iz Argentine koja se plasirala u četvrtfinale pariskog grend slem turnira.

Ona će u prvom grend slem četvrtfinalu u karijeri igrati protiv pete teniserke sveta Ukrajinke Eline Svitoline.

Svitolina je posle nešto više od sat vremena pobedila domaću teniserku Karolinu Garsiju sa 6:1, 6:3.

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se danas u četvrtfinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila prvog nosioca Rumunku Simonu Halep posle dva seta, 6:1, 6:2.

Švjontek, 53. teniserka sveta, pobedila je drugu na WTA listi posle 68 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Halep nije imala nijednu brejk loptu, a Poljakinja joj je četiri puta oduzela servis.

Švjontek će u četvrtfinalu igrati protiv Italijanke Martine Trevizan, koja je pobedila Holanđanku Kiki Bertens sa 6:4, 6:4.

Trevizan, 159. teniserka sveta, prvi put igra na Rolan Garosu, a tek drugi put na nekom grend slem turniru. Prvi put igrala je u januaru na Australijan openu, gde je takmičenje završila u prvom kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke