RG - Filip uhvatio poslednji voz, nastavak sutra!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 31.05.2019.
21:52
Izvor: Sportske.net

Zbog mraka je prekinut duel Filipa Krajinovića i Stefanosa Cicipasa.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Filip Krajinović je večeras (petak) započeo svoj meč šesnaestine finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa, šestog nosioca, a taj meč će biti završen sutra.

Meč je prekinut zbog mraka pri rezultatu 2:1 za Grka, bilo je 7:5 i 6:3 u prva dva seta, a treći je prekinut pri rezultatu 5:5.

Cicipas je igrao sjajno u prva dva seta, dok je Krajinović imao muke sa prvim servisom, ali i osvojenim poenima na prvi servis. Grk je imao i bolju realizaciju brejk lopti, koristio je svaku drugu za razliku od našeg tenisera koji je koristio svaku četvrtu.

U trećem setu je Cicipas imao brejk prednosti od samog starta, Filip je došao i u situaciju da baci reket koji na sreću nije polomio, da bi nakon toga zaigrao sjajno.

Vratio je Filip brejk, poveo sa 3:2 u narednom gemu, a mrak je već počeo da pada i sve se slabije videlo. Došao je naš teniser i do dve brejk lopte u šestom gemu, prvu je spasio Cicipas, drugu je Krajinović protraćio tako što je drop šot poslao u mrežu. Došao je i do treće u istom gemu, pa i četvrte nakon fenomenalnog riterna, koju je konačno iskoristio za 4:2.

Došao je Filip do set-lopte vrlo brzo, ali je Cicipas uspeo da se spasi asom, i drugu je spasio dobrim servisom, da bi kasnije osvojio gem za produžetak seta.

Filip je servirao u narednom gemu (koji Cicipas nije želeo da igra zbog mraka) za set, odservirao i duplu grešku za 15:30, spasio i brejk-loptu, ali drugu nije mogao, Cicipas se vratio u set. Dobio je i naredni gem za 5:5 kada je i prekinut meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke