RG - Del Potru maraton, u polufinalu ga čeka Nadal

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.06.2018.
15:39
Izvor: Beta

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvensva Francuske u Parizu, pošto je pobedio četvrtog tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske posle četiri seta, 7:6, 5:7, 6:3, 7:5.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Del Potro, šesti igrač sveta, pobedio je posle skoro četiri sata igre. Meč je juče prekinut zbog kiše pri rezultatu 5:5 u taj-brejku prvog seta. Argentinac je danas osvojio dva poena u taj-brejku i poveo je u meču.

Čilić je u drugom setu dva puta oduzeo servis Del Potru, koji je napravio jedan brejk i izjednačio je na 1:1. Hrvatski teniser je dobro počeo treći set i poveo je sa 3:1, ali je tada stao, Del Potro je vezao pet gemova i ponovo poveo u meču.

Del Potro je u 11. gemu četvrtog seta oduzeo servis Čiliću i plasirao se u polufinale Rolan Gararosa prvi put od 2009. godine.

On će u polufinalu igrati protiv branioca titule Španca Rafaela Nadala.

Nadal se danas 11. put u karijeri plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana posle četiri seta.

U drugom polufinalu igraju Italijan Marko Čekinato i Austrijanac Dominik Tim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Thursday, 07.06.2018
16:12

Veoma interesantan podatak. Četvrti teniser sveta. Osvojio GS sticajem okolnosti i više nikad ni blizu neke veće titule. Slučajno je tu na rang listi gde jeste. Voleo bih da vidim ponovo asove na okupu, koji sada ne igraju kako mogu ili uopšte ne igraju, pa da onda vidim tog 4 tenisera sveta. Podseća me malo na bukovi balvan. Napred Delpo do pobede u polufinalu.