Razočarani Nole se uzdržavao da ne kaže sve što misli, ali i dodao: ''Ne znam da li sam ovo doživeo u životu''

Autor: Beta Beta
subota 08.06.2019.
18:09
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas, nakon poraza u polufinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, da je Austrijanac igrao sjajno, posebno u važnim momentima, ali i istakao da su uslovi za igru bili nemogući.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.

"Čestitam Dominiku. Igrao je sjajno, posebno u važnim trenucima. Imao je nekoliko dobrih slajsova i pasing šotova. Uspeo je da ubaci jednu lopticu više u teren na kraju meča", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

"Bilo je lakše igrati forhende uz vetar s jedne strane tokom celog meča. Kad smo se poslednji put vratili na teren bilo manje vetra, i to je bila velika prednost jer je igrao sa te strane... Čestitam mu, igra sjajan tenis, pokazao je zašto je jedan od najboljih na svetu i želim mu sreću u finalu", naveo je Đoković.

Srpski teniser je naveo i da nije imao ni sreće.

"Vodio sam 30:0 i napravio sam dvostruku servis grešku, što ga je vratilo u meč. Da, to je bio ključan gem. Tu je i poslednji gem na meču kada je bilo 30:15. Sve zasluge idu Timu. Igrao je prave udarce i izbacio me i komforne pozicije na terenu i onda je mogao da izbori meč loptu i završi vinerom", rekao je Đoković.

"Ne mislim da sam mnogo toga uradio pogrešno tokom celog turnira. Ovaj meč bi svakako bio težak jer je Dominik fantastičan na šljaci. U ovakvim mečevima jedan ili dva poena odlučuju pobednika", dodao je srpski teniser.

Đoković je tokom ovog polufinala često izlazio na mrežu više nego obično, pa je novinare zanimalo da li je to bio deo taktike.

"Ne znam, pravo da vam kažem, šta je taktika u ovakvim uslovima, pogotovo juče. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način da dobiješ poen. Uslovi... Ne znam da li sam ovo doživeo u životu. Jesam jednom protiv Ferera, mislim da je bilo polufinale Ju Es Opena. Ovi uslovi su stvarno... Na šljaci ovo nisam doživeo nikada", rekao je Đoković.

On je čestitao Timu koji je, kako je naveo, uspeo da ostane "psihički snažan, tvrd, stabilan".

"Kada je bilo potrebno on je ubacio loptu onako kako je trebalo u teren sa puno spina i rotacije. U poslednjem gemu sam imao nekoliko prednosti kad sam izgubio meč. Ubacivao sam sve prve servise, a on je sve nekako vraćao sa dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno sa terena", rekao je Đoković.

"Bio sam blizu, uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku ceo meč. Uspeo sam da se vratim. I danas, kad smo prvi put izašli na teren, igrao sam dobro i sad ovaj poslednji prekid... Nažalost, nekoliko grešaka u ključnim trenucima... On je završio sa vinerom, svaka čast", dodao je najbolji teniser sveta.

Pitanja novinara uglavnom su se odnosila na loše vremenske uslove za igru, a Đoković je istakao da se mora uzeti u obzir i veličina turnira.

"Za njih je odlaganje meča za jedan dan ogroman trošak. Tu ima više biznisa nego sporta i onog što žele igrači i što je dobro za samo igru. To očigledno nije prioritet, ne samo u tenisu, već u svim sportovima. Mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte, nego kako se igrači osećaju na terenu. Ali, dobro... To je tako kako jeste. Ja prihvatam to, moram da prihvatim, deo sam sporta koji volim", rekao je Đoković.

On nakon toga više nije želeo da govori o uslovima.

"Tek sam došao sa terena... Razočaran sam, boli poraz, pogotovo protiv top igrača u završnici jednog Gren Slema. Šteta. Sve što sam rekao o uslovima, rekao sam. Mislim da bi bilo suvišno više pričati o tome. Verovatno će da mi se nabace na grbaču - zašto sam rekao ovo ili ono. To mi stalno u karijeri dešava, tako da je bolje da ovde završim", kazao je Đoković.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 09.06.2019
01:41

Nema sta da se zalis Nole, podnesi poraz ides dalje i to je to. Vremenaki uslovi su bili isti i tebi kao i njemu. On je bio za delic bolji ali zna se da si ti zverka i GOAT ove igre. Samo napred majstore, Vimbldon je tvoj

avatar
Kiddo
Saturday, 08.06.2019
20:24

Tim pokazao da je u glavi zver

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 08.06.2019
19:07

Ништа зато, Ноле...Пехар Вимблдона те чека...

avatar
saka7903
Saturday, 08.06.2019
18:55

BRAVO NOLE.
JEDAN I NAJVEĆI "NOVAK ĐOKOVIĆ"

avatar
damjan89
Saturday, 08.06.2019
18:48

Bog otac koliko god da ga pljuju.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 08.06.2019
18:19

retko ko zna kakva su pravila u ovom sportu...teniseri su ovde samo igracke,njihovo je samo da treniraju,daju konferencije i slikaju se...a sponzor i ljudi na vecim pozicijama donose sve odluke umesto njega